După ce a fost „de trei ori mireasă”, Laura Cosoi, cu siguranță a învățat foarte multe lucruri la acest capitol. Acum, încearcă să inspire și alte femei și să le ofere sfaturi pentru o nuntă perfectă. S-a consultat cu specialiști în domeniu și a scris pe blogul personal câteva lucruri esențiale pentru marea zi. Despre ce este vorba, aflați mai jos.

„Fiecare femeie își dorește o nuntă ca-n povești. Or fi de vină poveștile pe care le-am citit în copilărie, filmele pe care le-am vizionat ulterior sau pur și simplu este scris în ADN-ul nostru, nu știu exact motivul. Însă este cert că toate visăm ca ziua aceea să fie specială, strălucitoare, fericită și povestea nunții noastre perfecte să meargă din generație în generație, la fiicele și nepoatele noastre. Totuși, o nuntă nu e tocmai simplu de realizat – o spun eu, care m-am încumetat să organizez chiar două petreceri cu această ocazie”, scrie Laura.

laura_cosoi_buchet

Citește și: Laura Cosoi nu renunță la sport nici în vacanța petrecută la țară! Cum își începe diminețile (VIDEO)

Așadar, iată criteriile de bază, de care trebuie să ții cont:

Meniul

În ultimii doi ani, tendințele merg spre naturalețe. Nu se mai pun „OZN-uri” în farfurie. Lumea vrea să vadă rădăcini și la propriu și la figurat, să simtă gusturile. Mirii anului 2017 ar trebuie să fie niște miri smart. Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac mirii este în alegerea cărnii. Nu trebuie să se consume carnea de vită. Cât despre legume, ele trebuie alese după sezon. Nici invitații vegetarieni nu trebuie uitați.

Tortul și dulciurile

În acest an, glam-ul este în top, la nivel de torturi de nuntă. Dar, se utilizează și culori pastel. Rămân și torturile albe pentru miresele clasice. Acest stil nu iese din modă. Dacă este nuntă în aer liber, se recomandă culorile deschise și accente de flori naturale. De fapt, tortul trebuie să fie o încununare a gusturilor, ci nu unul greoi, grețos.

Rochia

Rochia de mireasă este unul dintre cele mai importante lucruri la o nuntă. Toate privirile vor fi ațintite asupra ta, iar dacă nu te simți confortabil, lucrul acesta se va vedea. Eu am vrut o rochie simplă, care s-a dovedit, a spus-o designerul – sofisticată. Am avut o rochie ușoară, comodă, în care să pot dansa și glamuroasă în același timp.

Micile detalii fac întotdeauna diferența. Rochia trebuie să aibă o poveste. Voalul este necesar să fie asortat perfect și materialul este extrem de important. Sfatul vânzătorului este esențial. De multe ori, miresele își doresc să pună totul pe ele, pentru că se mărită o dată în viață. Nu se mai poartă materiale foarte încărcate, și brodate, și cu paiete. Se merge pe materiale naturale, simple, pe dantele.

Machiajul

Mireasa trebuie să aibă un machiaj prin care să se recunoască. Dacă o femeie se machiază zilnic foarte puternic, atunci la nuntă poate apela la același machiaj. În schimb, dacă nu folosește makeup, trebuie să fie mult mai discretă. Machiajul trebuie asortat cromatic și cu rochia. Miresele ar trebui să știe câteva secrete. Contează foarte mult cum îți pregătești tenul: să fii hidratată, să nu ai piele moartă, pentru ca makeup artistul să nu aibă ce astupa și masca. Dacă îți apare un coș în ziua nunții, NU trebuie să umbli la el. În acest caz, se astupă cu un corector. În niciun caz, mireasa nu trebuie să se machieze singură.

Foto: lauracosoi.com

Distribuie articolul: