Fiecare etapă a vieţii vine cu noi provocări și schimbări. Tenul matur care și-a pierdut din tonus și fermitate, ridurile devin tot mai vizibile. Datorită vârstei, pot apărea mai multe probleme, prin urmare, folosirea corespunzătoare a produselor beauty este foarte importantă pentru obţinerea unui rezultat reușit. Make-up artista Olesea Tataru menționează care sunt pașii esențiali pentru o îngrijire a pielii corectă dar și ce tip de machiaj se recomandă doamnelor trecute de 40 de ani.

allure.com

„Când încep să apară primele semne de maturitate a pielii, este important să atragem atenția la cum pregătim tenul pentru aplicarea produselor de machiaj. Îngrijirea corectă ne va ajuta sa obținem un aspect perfect. Esențial să începem chiar de la curățare și îngrijire: vom alege o spumă de spălat care e potrivită tenului, un scrub cu particule foarte fine, toner sau loțiune tonică pentru echilibrarea PH-ului, un serum care să conțină și acid hialuronic și cremă. Acestea ar fi produsele de bază pentru a obține o piele mai hidratată și mai netedă.

Important de menționat: între fiecare etapă de curățare și aplicare a produselor e necesar de așteptat câteva minute pentru o penetrare mai reușită a stratului superior al pielii. Asta ne va mări timpul de rezistență al machiajului și tenul nu va părea încărcat. A se evita aplicarea produselor de machiaj pe pielea nepregătită”, a spus make-up artista.

Odată cu trecerea anilor, tenul capătă un aspect tern, lipsit de vitalitate, iar cu ajutorul produselor cosmetice alese corespunzător, femeile trecute de 40 de ani se pot bucura de un aspect tonifiat.

Un moment important este și alegerea produselor de machiaj. Baza o alegem în funcție de tipul pielii: hidratantă pentru tenul uscat și matifiantă pentru cel gras. Dacă tenul este mixt, ar fi mai bine de folosit baza hidratantă, iar pentru zonele cu exces de sebum pudră. Fondul de ten să fie cât mai fluid, petele și imperfecțiunile le vom ascunde cu un consiler pe care îl alegem cu o nuanță mai deschisă decât cea a pielii. Culoarea fondului de ten să fie exact cum e culoarea pielii (nu uităm să prelucrăm cu fond de ten zona gâtului și decolteului”, adaugă Olesea Tataru.

csid.ro

Aplicarea unui blush cu textură cremoasă într-o nuanţă caldă şi uşor satinată va reda chipului strălucirea naturală.

„Evităm culorile maro, ele ar putea arăta ca pete pigmentare, fardurile vor fi de culori calde, pastelate și ușor perlate. Rujul recomand să fie hidratant (cel mat va evidenția ridurile și imperfecțiunile), culorile potrivite tipului de piele sau vestimentației (de evitat culorile neon pentru a nu arăta ciudat). Cu ajutorul machiajului corect realizat putem să accentuăm trăsăturile frumoase și să ascundem micile defecte. Trebuie aplicat în așa fel, încât să nu creăm impresia de mască pe față. Alegem atent tipul machiajului în funcție de ce purtăm, unde mergem și în care parte a zilei”, a mai spus Olesea Tataru.

Cu vârsta, trăsăturile feței se lasă în jos. Este important să punem accentele cu ajutorul machiajului în așa fel încât să nu evidențiem imperfecțiunile și mai mult, menționează make-up artista.

Pe pleoapa căzută vom aplica fardurile în linii ascendente. Dacă vom continua fardul de pe pleoapa mobilă peste volumul lăsat, vom crea un efect de lifting al întregii fețe și vizual, colțul extern al ochilor va părea mai ridicat. Linia de eyeliner o desenăm cu texturi hidrorezistente pentru a evita transferul pe pleoapa fixă.

Pentru a da luminozitate și strălucire ochilor în colțul intern aplicăm farduri deschise satinate, pe pleoapa căzută vom aplica farduri mate sau semimate pentru a nu accentua în plus volumul lor. Nu în ultimul rând atragem atenția la machiajul sprâncenelor. Acesta va fi realizat cu texturi nu foarte pigmentate, culori calde, linii nu grafice și formă moale, fără colțuri evidențiate”, a spus make-up artista, Olesea Tataru.

pinterest.com

Distribuie articolul: