Pentru multe dintre noi, perioada ciclului menstrual este una de coșmar. Nu puține sunt femeile care se confruntă nu doar cu schimbări de dispoziție, dar și cu crampe dureroase. Iată 4 soluții care să te ajute să treci mai ușor peste această perioadă a lunii.

1. Programează-ți o sesiune de răsfăț
Folosește cu încredere aroma-terapia și uleiurile esențiale cum ar cele de lavandă, salvie și trandafir. Un studiu a constatat că masajul abdominal efectuat cu ulei din această combinație relaxantă (câte o picătură din fiecare în combinație cu ulei de migdale) a dus la ameliorarea severității crampelor menstruale. Asigură-te că utilizezi uleiuri de înaltă calitate. Ceaiurile sunt la fel de eficiente. Fenicul și mușețelul ajută la ameliorarea simptomelor de dismenoree (adică ciclu menstrual foarte dureros). Fenicul poate calma durerea în timp ce mușețelul este mai eficient în combaterea stării de oboseală și letargie.

2. Fă mișcare
Este bine să îți asculți întotdeauna corpul în timpul exercițiilor fizice dar cu atât mai mult în timpul ciclului menstrual. Fă ceea ce simți că îți face bine – fie că e vorba de yoga sau de jogging. Ideea de a lâncezi în pat sau de a nu mai face mișcare deloc nu este cea mai potrivită. Cu toate acestea, dozează-ți efortul și alege un tip de mișcare mai blând care solicită mai puțin organismul. Asigură-te că te hidratezi.

3. Testează o nouă practică de vindecare
Perioada menstruală este momentul potrivit în care poți experimenta diferite modalități alternative de terapie. Căldura este cea mai bună prietenă atunci când vine vorba de crampe deci de ce să nu încerci o saună cu infraroșu? Acupunctura a fost, de asemenea, recunoscută ca un combatant eficace al durerilor menstruale perioadei prin creșterea nivelului de endorfine din sânge.

4. Acordă atenție dietei
Asigură-te că dieta ta susține efortul greu pe care îl face corpul tău î perioada ciclului menstrual. Include alimente bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele și grăsimile sănătoase, precum și consumul legumelor și fructelor cu indice glicemic scăzut pentru stabilizarea zahărului din sânge. La acestea poți adăuga clorofilă lichidă, alge marine și zeamă de oase. Pune clorofila în apă, adaugă alge marine în salată și pune un pic de zeamă de oase în smoothie pentru un plus de energie.

SURSA

Distribuie articolul: