Cele 9 luni de sarcină au fost o perioadă extrem de fericită pentru tine ca viitoare mămică. Însă după naștere fii pregătită să-ți restabilești silueta și să-ți oferi maxim confort pentru propriul corp. Pentru aceasta ai nevoie de lenjerie pentru gravide şi proaspetele mămici – comodă, naturală și indispensabilă în aceste momente. Magazinul Online pentru copii Mamico.md îți prezintă lista celor trei piese de lenjerie pentru o proaspătă mămică.

Ce trebuie să iei în considerare când alegi lenjerie postpartum:

Mărimea

Probabil te gândești că lenjeria pentru proaspetele mămici trebuie să fie extrem de strâmtă sau largă pentru a ascunde toate zonele problematice. Greșești! Lenjeria are ca scop modelarea corpului după naștere, fără a-ți provoca disconfort. Atât hainele pentru gravide, cât şi cele pentru parturiente sau proaspetele mămici trebuie să-ți permită să te simți confortabil și să ai libertate în mișcări, orice ai face.

Țesătura

Schimbările hormonale care apar după naștere vor provoca o transpirație considerabilă pe tot corpul. Optează pentru materiale respirabile precum bumbacul sau microfibra. Majoritatea pieselor de lenjerie pentru mămici sunt confecționate dintr-un material ușor și natural, care va permite pielii tale să respire, comparativ cu lenjeria decorativă, fabricată adesea din stofă artificială.

Poți cumpăra cea mai scumpă lenjerie postpartum, dar care îi va fi utilitatea dacă nu îți aduce confort în timpul alăptării, somnului sau mișcării? Încearcă să găsești echilibru între confort, avantaj și preț.

3 piese de lenjerie postpartum, indispensabile în garderoba ta în primele luni după sarcină:

1.   Sutien pentru alăptare

Una dintre cele mai vizibile modificări în organismul mamelor care alăptează este creșterea dimensiunii sânilor. Sutienele pentru alăptat sunt concepute pentru a se potrivi confortabil formei pline a pieptului proaspetei mămici. După cum s-a menționat mai devreme, tipul de țesătură este, de asemenea, extrem de important. Alegi sutiene din stofă de bumbac, ce te va ajuta să reduci sensibilitatea crescută a sânilor.

Există sutiene de maternitate potrivite și pentru dormit. Un sutien de îngrijire adecvat pentru somn trebuie să aibă cupe dublu stratificate și detașabile, astfel încât să îl poți purta fără absorbante pentru sâni. O altă opțiune este o bustieră pentru alăptare. Acesta este perfectă atât pentru dormit, cât și a fi purtată în timpul zilei ca un top simplu.

2.   Centură postnatală

Din cauza dilatării mușchilor de pe abdomen în timpul sarcinii, pielea și, în general, forma abdomenului are de suferit după naștere. „Legarea burții” include înfășurarea cu un material (de obicei unul elastic) în jurul abdomenului. Materialul este de obicei înfășurat strâns și te ajută să restabilești forma anterioară a mușchilor abdominali.

În timp ce generațiile anterioare s-au bazat pe bucăți simple de pânză de muselină, astăzi procedura poate varia de la lungimile tradiționale ale țesăturilor până la centurile postpartum realizate dintr-o varietate de materiale.

Dacă nașterea a avut loc prin cezariană, centura postnatală poate fi un instrument util în perioada de recuperare. Spre deosebire nașterea naturală, nașterea cezariană necesită incizia numeroaselor straturi de țesut și mușchi. Cu o centură postnatală vei fi sigură că vei avea o vindecare corectă.

3.    Boxeri modelatori

Boxerii modelatori ajută la refacerea mușchilor și implicit a tonusului din zona abdomenului, a posteriorului și coapselor. Materialul produselor trebuie să fie respirabil, hipoalergenic, higroscopic și plăcut pentru corp, cât mai natural și durabil posibil.

Anumite zone sunt realizate din țesături mai dense, pentru a crea efectul de lifting și a ajuta mușchii să-și recapete forma inițială. De asemenea boxerii ajută și la corectarea posturii lombare, respectiv vei scăpa și de durerile cauzate de poziția incorectă a vertebrelor.

De regulă, boxerii postnatali au talia înaltă, ce asigură remodelarea corectă a întregii zone a abdomenului. Un avantaj extraordinar este faptul că aceștia îmbunătățesc considerabil microcirculația și reduc aspectul de coajă de portocală pe coapse și fese.

Ei bine, acum, când ți-ai adăugat în listă și aceste piese de lenjerie postnatală, pe lângă hăinuțele bebelușului și accesoriile de îngrijire personală, e timpul să treci la cumpărături. Pe Mamico.md, magazin online pentru copii și mămici, găsești lenjerie pentru gravide şi mămici la prețuri accesibile și de o calitate înaltă, cu siguranță peste măsura așteptărilor tale.

Mamico.md – fondat din grijă și dragoste pentru bebelușul tău!

P