Într-o lume a pandemiei, unii din noi au trăit zile cum aceste mame le trăiesc de ani… E greu să ne imaginăm cum am putea dori să ieșim la o cafea, la teatru sau în parc și să nu putem face acest lucru. Mamele de copii cu boli rare, părinții care educă și cresc acești copii trăiesc asta zi de zi. Mâine, acestea își dau întâlnire la Artico și în Parcul Central pentru o acțiune de solidarizare cu toate mamele care cresc copii cu boli rare.

În ultima zi din luna februarie se marchează Ziua Internaţională Bolilor Rare, decizie adoptată în anul 2008 de către Organizaţia Europeană pentru Boli Rare. În acest context, AO „Copiii Ploii” din Chişinău și Anişoara Gorea, ambasadoarea proiectului, lansează un eveniment intitulat „Trei ore pentru mama”. Scopul acestuia este de a colecta bani pentru mamele ale căror copii suferă de boli rare, pentru ca dânsele să poată cel puţin trei ore pe săptămână să le aloce diverselor treburi adiacente îngrijirii copiilor.

Evenimentul se va desfăşura pe 27  februarie, 10:30 – 13:00, și va fi organizat în două părţi: cea oficială, la Artico şi informală, în Parcul central. Vor participa atât reprezentanţi ai autorităţilor, cât şi familii cu copii ce au nevoie de susţinere şi sprijin.

„Vă rog să îndrăzniți și să distribuiți acest video cu hashtagul #TreiOrepentruMAMA. În calitate de Ambasador al Copiilor Ploii, o responsabilitate pe care mi-o asum din Octombrie 2020, aș vrea să vorbesc lumii mai multe despre cum am putea ajuta niște copii și mame care au nevoie de mult mai multă susținere decât ne imaginăm. Avem nevoie de 20.000 Euro pentru ca 50 de mame să poată beneficia de ajutorul unui specialist MĂCAR ODATĂ PE LUNĂ, timp în care ele să se poată simți pur și simplu femei”, declară Anișoara Gorea, ambasadoarea proiectului.

Un video creat de #spoialabrothers.

Poți face chiar astăzi un bine unei familii care pune multă speranță în bunătatea ta:

1) 067 55 68 28 – număr UNITE pe care puteți pune bani pe cont și ei vor fi transferați pentru donatie ca sms. 🤍
2) PayPal copiii.ploii@gmail.com ;
3) Număr scurt pentru SMS abonati UNITE 9006 (50 lei – trimiteți cuvântul MAMA )
4) Pentru abonați Moldtelecom rețea fixă și abonați UNITE pentru APEL 090009006 ( 50 lei, cuvânt mama ).
Cont bancar:
MDL: MD13MO2224ASV67269017100 MOBIASBANCA OTP GROUPE ( donație, cuvânt MAMA )

La moment, 50 de copilaşi fac parte din comunitatea AO „Copiii Ploii”. Atenție: Purtarea măștilor și păstrarea distanței sociale sunt obligatorii.