De când a făcut public cazul micuțului Robert, a făcut coleta pentru vaccina atât de necesară copilului și acum este în proceduri de recuperare zi de zi, Irina Grabazei povestește fiecare pas pe care îl face cu scopul nobil de a ajuta și încuraja cât mai mulți părinți aflați în asemenea situații. Fotografa și mama lui Robert a postat, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, un mesaj de încurajare pentru toate mamele care cresc copii cu nevoi speciale.

„Dragă mamă de copil cu nevoi speciale,
Vreau să știi că te văd.
Te văd ducându-ți copilul la terapie când prietenii tăi își duc copiii la fotbal sau dans.
Te văd dorind sa fugi de conversație, când prietenii tăi se întrec în laude despre noi achiziții și note.
Te văd jonglând cu programarile și întâlnirile, asigurându-te întotdeauna că faci tot ce este mai bun pentru copilul tău.
Te văd cautand pe net ore întregi cercetând de ce are nevoie copilul tău.
Te văd cum îți vine să te ascunzi când oamenii se plâng de lucrurile mărunte care sunt floare la ureche în comparație cu ziua ta.
Te văd la capătul puterilor, dar totuși mai faci un pas pentru familia ta și reușești să o faci cu un zâmbet.
Te văd săpând după adâncimi de forță pe care nu le-ai visat niciodată.
Te văd arătând apreciere pentru profesorii, terapeuții și profesioniștii din domeniul medical care îți ajuta copilul.
Te văd trezându-te cu greu dimineața devreme pentru a face totul din nou după o altă noapte haotică.
Știu că te simți invizibila, de parcă nimeni nu observă nimic. Dar vreau să știi că eu te observ. Te văd în santuri, împingând fără încetare înainte. Văd că alegi să faci tot ce îți stă în putință pentru a oferi copilului tau cea mai bună îngrijire posibilă acasă, la școală, la terapie și la medic. Contează ceea ce faci. Merită. În acele zile în care te întrebi dacă mai poți face asta încă un minut, vreau să știi că te văd. Vreau să știi că ești frumoasă. Vreau să știi că merită. Vreau să știi că nu ești singură. Vreau să știi că dragostea este ceea ce contează cel mai mult.
Și în acele zile în care aveți progrese, acele momente în care munca grea dă roade și succesul se datorează ție, te văd și atunci și sunt mândră de tine.
Oricare ar fi ziua de azi, ești demna, ești buna și te văd”, a scris Irina, citând un text postat de Alethea Jo.

Photo Credit: @veronica_trandafir