Cel mai mare târg în aer liber din Chișinău este atracția multor turiști străini care vizitează Republica Moldova și Capitală. Piața Centrală din Chișinău este recomandată ca loc în care să-i ducem pe străini, autentic și al nostru prin specificul său. Iată ce alte asemenea locații ne sunt recomandate,. #Beourguest

Vizitează Piața Centrală

Situată în perimetrul străzilor Armenească, Mitropolit Varlaam și Tighina, Piața este situată în apropierea străzii centrale a Capitalei – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Aici puteți găsi de vânzare practic orice, inclusiv produse proaspete, legume, fructe și lactate locale. Toate prețurile sunt negociabile, iată de ce simțiți-vă liberi să negociați și să faceți chilipir din orice preferați.

Organizați o vizită în Găgăuzia

Dacă vreți să aflați cum e la gust o gozleme, shurpa sau un miel la rotișor cu un pahar de vin bun – trebuie să ajungeți în Găgăuzia. În zonă veți putea descoperi costumele, tradițiile extraordinare și gastronomia acestei etnii, cu o populație de peste 135 de mii de locuitori. Vizitați mica vinărie de familie Kara Gani din Vulcănești, precum și pensiunea rustică Congaz Sofrasi din satul Congaz – unul dintre cele mai mari din Republica Moldova.

Trage o fugă până în Transnistria

Acolo aveți șansa unică de a gusta cvasul de altădată. Tot acolo puteți face o excursie la fabrica de vin și divin Kvint, care produce divinuri din anul 1897. Apoi mergeți și pe la Akvatir, una dintre cele mai mari crescătorii de sturioni din Europa, care se află la Tiraspol. Caviarul care se produce aici ajunge în piețe aflate la zeci de mii de kilometri distanță de Republica Moldova. Nu uitați să treceți și pe la Cetatea Tighina, una dintre puținele fortărețe din țara noastră.