Ești vegetarian convins? Atunci azi ai motiv de sărbătoare! Iar echipa noastră a decis să îți recomande trei localuri în care poți savura delicii vegetariene chiar astăzi, de World Vegetarian Day. Dar până să purcedem, se cuvine să menționăm că primele înregistrări ale vegetarianismului provin din India antică și din Sudul Italiei și al Spaniei, încă din sec. al VI-lea î.e.n. Acestea certifică faptul că oamenii, încercând să renunțe la violența față de animale, au adoptat o dietă strictă vegetariană, bazată exclusiv pe consumul de plante, fructe și legume.

Bun, revenind la contemporaneitate iată câteva localuri în care te poți delecta cu bucate vegetariene absolut fenomenale:

  • Vegan Phi Restaurant – amplasat în inima centrului vechi al Capitalei, în imediata apropiere a teatrului „Satiricus”, localul este o oază pentru toți vegetarienii din capitală. Experimentele culinare sunt la ordinea zilei aici. Imaginează-ți că poți gusta un burger cu falafel absolut fantastic sau o porție de vânătă în sos chili cu ardei copt. Cu siguranță, papilele tale gustative vor fi în extaz. În plus, prețurile sunt mai mult decât democratice.
  • BIOrganic Raw Cafe – probabil unul dintre cele mai de tradiție localuri pentru vegetarieni și vegani. Pe lângă bucate delicioase, precum sunt: Banana Bread vegană sau Matcha Ice Cream Raw, aici găsiți o diversitate enormă de produse bio, de la pulbere matcha la praf de roșcove, pe care le poți ușor integra în alimentația ta și a copiilor. Gustări, băuturi, deserturi, feluri principale și aperitive – lista este enormă și se găsesc delicii chiar și pentru cei mai mofturoși.
  • Gastrobar – deși are o bucătărie mixtă, Gastrobar oferă clienților săi și posibilitatea de a se delecta cu cele mai variate bucate vegetariene, regândite și reinventate de către bucătarul șef. Savuroase, delicioase, memorabile – iată doar câteva adjective care descriu pe deplin felurile vegetariene pe care le poți încerca în restaurant. Testează hummus-ul superb sau Vegan Budhha Bowl, sunt combinații de neratat.

Descoperă lumea savuroasă a bucatelor vegetariene doar în localuri memorabile și în compania oamenilor dragi. Poftă bună!

Distribuie articolul: