Primăria municipiului Chișinău a premiat astăzi, 20 decembrie 2017, cei mai buni sportivi și antrenori din municipiul Chișinău. De aprecierea municipalității s-au bucurat 10 cei mai buni sportivi și 10 antrenori ai anului 2017.


În cadrul galei de decernare a premiilor municipale, primarul general interimar Silvia Radu le-a mulțumit sportivilor pentru performanțele obținute, dar și pentru promovarea imaginii Chișinăului și a țării pe plan extern.

„Pentru ca o națiune să fie sănătoasă, trebuie să practice sportul, iar promotorii acestui deziderat sunt laureații acestui an. Performanțele sportivilor sunt un exemplu demn de urmat pentru tânăra generație, pentru copiii și elevii școlilor și liceelor municipale”, a declarat edilul capitalei.

De asemenea, Silvia Radu a menționat că Primăria va sprijini și în continuare financiar performanțele celor mai buni sportivi din capitală, iar pentru a atinge rezultate notabile, municipalitatea va contribui la îmbunătățirea condițiilor de pregătire și cantonament al sportivilor. În acest sens, la ora actuală se desfășoară proiectarea unui Centru Sportiv de Performanțe care va fi construit în capitală.

Menționăm că pentru al 25-lea an consecutiv, cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din capitală beneficiază de premii bănești, oferite de municipalitate. Astfel, sportivii au primit un premiu de câte 10 mii lei fiecare, iar antrenorii – câte 5 mii lei fiecare.

Cei mai buni sportivi din municipiul Chişinău ai anului 2017 au fost desemnaţi:

Serghei Marghiev (atletism);

Oleg tarnovschi (caiac-cane);

Andrei Prepeliţă (lupte libere);

Daniel Cataraga (lupte greco-romane);

Dan Olaru (tir cu arcul);

Adrian Mardare (atletism);

Alexandra Emilianov (atletism);

Oleg Nuţă şi Ilie Sprîncean (caiac-canoe);

Svetlana Saenco (lupte feminine);

Eugen Matveiciuc (judo).

Cei mai buni antrenori din municipiul Chişinău ai anului 2017 au fost desemnaţi:

Soslan Marghiev;

Victor Reneischii;

Ruslan Bodişteanu;

Ion Gheorghiţă;

Irina Cecanova;

Valeriu Lungu;

Vadim Hranovschii;

Vadim Salcuţan;

Victor Peicov;

Mihail Leu.