Alina Padure a descoperit muzica încă de pe când era la grădiniță. Perseverența este calitatea care de atunci o însoțește, iar talentul ei doar astfel a reușit să crească și să aducă roade. Astăzi părinții se pot mândri cu o mică artistă în casă, dar și un un palmares impresionant de premii luate la diverse competiții naționale și internaționale.

Alina este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu” din Chișinău. Părinții i-au descoperit abilitățile vocale încă de la grădiniță, ca mai apoi, în 2012, să înceapă a studia canto cu profesoara Rodica Roșioru în cadrul unui studiou vocal. A făcut și modeling, și dansuri la K-Studio. În prezent adolescenta este eleva Studioului Artistic „Rodica Roșioru”, iar munca și competiția îi sunt în sânge.

„Alina a participat la multiple concursuri municipale, naționale („Ploaia de stele”,„Din istoria neamului”,„Ring Star”) unde a ocupat locuri de frunte. În 2017 a fost desemnată laureată a Premiului Municipal în domeniul artei, oferit de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău”, ne povestește Ana Pădure, mama fetiței.

Premiantă și la nivel internațional

Tânăra cucerește concurs după concurs și peste hotarele țării, acolo unde participă alături de profesoara ei de canto și de colegii din studioul muzical pe care îl frecventează. „Primul concurs în afara țării a fost în 2013, la Yalta – „Yaltinskii bereg”, unde Alina a obținut diploma de gradul întâi. Au urmat o multitudine de concursuri în România, Ucraina, Polonia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, unde a obținut trofee și locuri premiante de fiecare dată. Cel mai recent concurs – „Riga Symphony”, organizat în decembrie 2019 în Letonia, Alina a obținut o medalie de aur la nominația World Hit și Trofeul nominației Latvian Song. Are la moment mai multe invitații la alte concursuri internaționale (Estonia, Bulgaria, Egipt, Israel), pe care le analizăm pentru a le putea vizita în 2020”, ne mai spun părinții fetei.

Talentul merge mână în mână cu munca

„Noi, părinții și frații Alinei, Dragoș și Gabriel, o încurajăm și o susținem mereu să participe în diverse proiecte și la concursuri muzicale. Astfel ea reușește să acumuleze experiență și astfel să-și urmeze visul de a deveni o artistă în viitor! Noi credem în talentul ei, iar munca, perseverența și susținerea noastră o să-i deschidă neapărat calea spre stele”, ne mai dezvăluie cei apropiați Alinei Pădure.

Echipa EA.md îi dorește tinerei interprete mult succes!