Rodica sau MamaTiramisu, așa cum o știe internetul, are în palmares multe bucate de origine sardă, fiind stabilită acolo cu traiul. Astăzi ne împărtășește rețeta unui desert tradițional din zonă, foarte ușor de preparat și adorat de cei mici. Cum facem acasă treccia – un fel de turte din foietaj cu gem de mere și nuci.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 6 linguri mari de dulceață de mere
  • 4-5 nuci mărunțite
  • 1 ou bătut cu 1 lingura mare de zahăr

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Rudy (@mama_tiramisu)

Mod de preparare:

Sfat practic:

„Înainte de a pregăti bucate cu aluatul foietaj îl scoatem 10 minute înainte din frigider, pentru ca să nu să se rupă.
Dacă aveți miere în momentul când punem dulceața de mere, adăugăm și o linguriță de miere. Ies și mai bune.

Gătiți cu drag”, ne spune MamaTiramisu.