Berea este una dintre cele mai populare băuturi consumate în perioada caldă, dar există numeroase beneficii care îți vor da un motiv să o consumi mai des, cu măsure desigur. Astăzi, 7 august, este Ziua Internațională a Berii. Aceasta se sărbătorește în fiecare an prima zi de vineri a lunii august. Iată de ce venim cu o serie de curiozități medicale despre această licioare, oferite de Doc.ro.

Știați că berea are un conținut mai mare de vitamina B și proteine decât vinul, dar și aceeași cantitate de antioxidanți? De asemenea, băutura este bogată în minerale, având efect pozitiv asupra proceselor metabolice.

Berea este benefică pentru sănătate atât timp cât este consumată în cantități moderate.

Iată 10 motive pentru care e indicat să bei o bere, din când în când!

Scade colesterolul

Datorită conținutului ridicat de fibre, berea scade nivelul de colesterol LDL din sânge.

Întărește oasele

Berea are un conținut ridicat de siliciu, despre care se știe că mărește densitatea la nivel osos. Oamenii de știință de la Universitatea Tufts din Massachusetts au descoperit că unul, maximum două pahare de bere consumate pe zi scad considerabil riscul fracturilor.

Previne infarctul

Consumul de bere scade riscul de infarct. Spre deosebire de persoanele care nu beau bere, consumatorii ocazionali de bere în cantități moderate au șanse cu 40-60% mai mici să facă infarct. Un studiu realizat în cadrul Universității de Stat din Pennsylvania, realizat pe un număr impresionant de 80.000 adulți, a confirmat faptul că berea scade riscul de infarct, dar și al apariției altor boli cardiovasculare.

Îmbunătățește memoria

Studiile au confirmat efectele pozitive pe care le are berea asupra memoriei, așa că cei care consumă în cantități moderate bere au șanse mai mici să sufere de o formă de demență sau să dezvolte Alzheimer.

Benefică pentru piele

Specialiștii susțin că berea conține anumite vitamine care favorizează regenerarea pielii, dar o fac și mai catifelată.

Favorizează eliminarea pietrelor la rinichi

Persoanele care au pietre la rinichi pot grăbi eliminarea pietrelor cu ajutorul berii. Specialiștii susțin că berea este benefică însă și în prevenția pietrelor la rinichi, scăzând riscul apariției acestora cu 40%. În cadrul unui studiu, cercatatorii finlandezi de la Institutul pentru Sănătate Publică din Helsinki au descoperit că atât apa, cât și alcoolul care se regăsesc în bere diluează urina, reducând astfel riscul formării pietrelor la rinichi. Mai mult decât atât, alcoolul stimulează eliminarea calciului din urină, despre care se știe că are un aport important în apariția litiazei renale.

Este bogată în vitamine

Berea este sursă importantă de vitamine, având un conținut ridicat de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina B12. Tratează insomnia Acidul nicotinic, adică vitamina PP, dar și lactoflavina din bere, asigura un somn odihnitor.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Specialiștii confirmă faptul că berea consumată în cantități moderate previne formarea cheagurilor de sânge.

Elimina stresul

Ingredientele din bere au efecte benefice asupra stresului și anxietății.

Cantitățile de alcool permise zilnic

Consumat în cantități mari, alcoolul devine periculos pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea psihică. Pentru a te bucura de gustul, dar și de beneficiile băuturilor alcoolice fără să îți pui propria sănătate în pericol trebuie să te încadrezi în limitele admise. Specialiștii susțin că trebuie să ne limităm la 14 unități de alcool pe săptămână. Pentru a îți face o idee, mai jos regăsești o listă a băuturilor alcoolice, cu unitățile de alcool aferente.

  • 1 pahar de vin de 125 ml, 14% alcool are 1,8 unități de alcool.
  • 1 sticlă de vin de 750 ml, 14% alcool are 10,5 unități de alcool.
  • 1 halbă de bere, 2,8% alcool are 1,6 unități de alcool.
  • 1 halbă de bere, 4,8% alcool, are 2,7 unități de alcool.
  • 1 sticlă de cidru de 330 ml, 4% alcool are 1,3 unități de alcool.
  • 1 shot de 25 ml de vodcă, 40% alcool are o unitate de alcool.

Sursa: Doc.ro

Foto: Pexels.com