Jett Travolta ar fi împlinit, ieri, 27 de ani, acesta a murit  în 2009, în mod neaşteptat, în timpul unei vacanţe de familie din Bahamas. Moartea lui încă este învăluită în mister. Un lucru este cert, aceasta rămâne a fi o rană veșnică a actorului și întregii sale familii. 

Actorul de 65 de ani a postat, pe 14 aprilie, câteva cuvinte emoţionante la adresa fiului dispărut prematur. Duminică ar fi fost ziua lui de naştere, moment pe care John şi-l aduce aminte cu o tristeţe evidentă. “O pictură realizată de un fan, în care este portretizat fiul meu, Jett! La mulţi ani, fiul meu! Te iubesc!”, a scris actorul, ieri, pe Instagram.

Dar cum a murit fiul starului hollywoodian?

Tragicul moment s-a petrecut pe când întreaga familie Travolta se afla în vacanţă, în hotelul Old Bahama Bay, din Grand Bahama Island, în Bahamas. Se pare că adolescentul a făcut o criză de epilepsie şi, când a căzut, s-a lovit la cap de cada de baie. Jett a fost declarat mort la spitalul Rand Memorial.

John şi soţia lui, Kelly Preston, sărbătoreau Revelionul cu prieteni de-ai lor, în Bahamas, în 2009, iar Jett se afla cu ei în apartamentul din hotel. Însă, având în vedere faptul că Jett suferea de autism şi obişnuia să facă crize epileptice, adolescentul necesita supraveghere permanentă, pe care e posibil să nu o fi primit, de fapt.

Cum ar fi posibil acest lucru? Ei bine, soţii Travolta sunt membrii marcanţi ai cultului scientologic, iar aceştia nu recunosc autismul ca o problemă medicală. Prin urmare, e posibil ca fiul lor să nu fi beneficiat de grija şi supravegherea de care avea nevoie şi care i-ar fi salvat, de fapt, viaţa în acea zi.

Această teorie nu este nouă, ci a luat naştere în lunile de după moartea subită şi absolut regretabilă a adolescentului. Tot atunci au circulat nişte ipoteze uimitoare. Ca să abată atneţia de la modul în care fiul său a murit, Travolta le-a spus poliţiştilor că era victima unui şantaj ordinar din partea unuia dintre medicii de pe Salvarea venită la locul accidentului. Totuşi starul n-a inventat întreaga poveste. Actorul le-a povestit autorităţilor că Tarino Lightbourne i-a cerut vedetei nu mai puţin de 25 de milioane de dolari pentru a-şi ţine gura închisă, lucru care chiar s-a întâmplat.

Mai mult, medicul sosit la faţa locului susţine că persoana care l-a găsit pe Jett prăbuşit în baie a fost menajera. Imediat ce l-a descoperit pe fiul lui Travolta pe jos, aceasta a fugit spre recepţia hotelului pentru a cere ajutor. Ceea ce I s-a părut incredibil lui Lightbourne e faptul că au trecut nu mai puţin de 15 minute până să fie chemată Salvarea.

La 10.45, când a ajuns la faţa locului, Lightbourne a fost condus, alături de colegii lui, în baia unde se afla băiatul dezbrăcat şi acoperit doar cu un prosop, prăbuşit pe podeaua de marmură. La momentul respectiv, medicii de pe Salvare nu ştiau cine era familia în ajutorul căreia săriseră, însă au privit cu ochi critici întregul incident. Cel puţin Lightbourne a făcut asta, motiv pentru care s-a luptat cu Travolta în tribunal luni de zile.

Actorul a fost cel care îl dăduse în judecată pe medicul de pe salvare, însă tot el a fost cel care a spus, luni mai târziu, că a renunţat la proces, pentru a nu provoca o durere şi mai mare familiei. Şi aşa a luat Jett Travolta cu el în mormânt întregul adevăr. Nu vom mai afla acum, la 10 ani de la moartea sa, dacă Jett ar fi putut fi salvat dacă salvarea era chemată mai repede. La fel de bine, nu vom ştii niciodată dacă adolescentul afectat de autism a fost bine îngrijit şi supravegheat pe întreaga sa viaţă sau nu.

Actorii au acum doi copii, o fată şi un băiat

Distribuie articolul: