Este una dintre cele mai așteptate sărbători creștine, dar de Crăciun sunt legate și o serie de tradiții și obiceiuri. Iată câteva dintre ele:

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Una dintre superstițiile de care țin cont toți credincioșii este aceea că în ziua de Crăciun nimeni nu are voie să se certe, să se supere și mai ales să lovească pe cineva. Se crede că cel care va lovi, va primi înapoi toți atâtea palme sau pumni câți a dat.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. De asemenea, în această zi sfântă, tradiția spune că e interzis cu desăvârșire să se spele rufe, să se măture casa și să se dea ceva cu împrumut.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Potrivit datinilor vechi, nu e voie ca animalele din gospodărie, fie că sunt animale, fie păsări, să nu fie hrănite pe săturate și să li se dea o bucată de aluat dospit, altfel se pot îmbolnăvi grav anul care vine.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. O altă superstiție spune că în noaptea de Crăciun nu trebuie să deschideți ușa nimănui, altfel va pleca sporul.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Un obicei foarte vechi amintește de faptul că în Ajunul Crăciunului, nimeni nu trebuie să bea rachiu, întrucât această băutură se crede că a fost inventată de diavol, care își bate joc ulterior de cel care-l consumă.

 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun. De asemenea, crescătorii de albine nu trebuie să înstrăineze nimic din casă pentru ca albinelor să le meargă bine și să nu fugă pe vremea roitului. Nu în ultimul rând se crede că pentru a avea parte de realizări în viață, nimeni nu are voie să mănânce nimic în ziua de Ajun, scrie secretele.com.

 

Distribuie articolul: