Astăzi, 21 martie, este Ziua Mondială a Sindromului Down și ziua în care dă start a doua ediție a campaniei #toțisuntemdiferiți.  Campania a fost inițiată încă anul trecut, de către Ludmila Adamciuc și #prietenaei, Beatrice. 

Pe pagina sa de Instagram, Ludmila mărturisește despre startul campaniei: „Totul a început de la o fotografie cu #prietenamea și ciorapii ei diferiți. Am fost plăcut surprinsă de multitudinea de poze pe care le-am primit. Anul acesta dăm startul cu mai mulți ciorapi și mai multă lume”.

View this post on Instagram

Bună dimineața, prieteni! Ieri a fost introducerea și azi venim cu un cuprins frumos Sau ieri au fost aperitivele și azi venim cu felul principal. Oh 21 Martie Am atâtea emoții legate de această zi. Campania #totisuntemdiferiti e la ediția a 2-a, crește odată cu Beatrice. Anul trecut a început totul de la o fotografie cu #prietenamea și ciorapii ei diferiți. Am fost plăcut surprinsă de multitudinea de poze pe care le-am primit. Anul acesta dăm startul cu mai mulți ciorapi și mai multă lume.🥰 Cum a avut loc totul. Aseară. După ce am terminat de făcut tortul tiramisu și sora mea că-i mai mică a rămas la Bucătărie să-și ducă la bun sfârșit datoria. După ce tata a făcut un duș. S-a bărbierit, s-a tuns și a îmbrăcat costumul roșu de sărbătoare. După ce mama s-a lămurit cu platforma online de învățare și a pregătit tema noua pentru elevi, eu am zis: Rebeata, fotografie pentru mâine trebuie să facem. Zis și organizat. În primul rând toți am încălțat ciorapi noi și diferiți. Apoi am adus oghealul ca să fie fundalul mai frumos și 3 frumușei s-au pus pe sofa unde lumina bate mai bine. Ahhhh un detaliu foarte important l-am omis. Muzica! Unde e muzica acolo e vesel unde e vesel acolo oamenii îs frumoși. Cik cik cik – poze n-am reușit să prind în schimb este acest video 💛 Voila! #totisuntemdiferiti Iar asta ne învață acest boț de fetiță pe care eu o poreclesc #prietenamea. P.S. Hai și tu🌷

A post shared by Adamciuc Ludmila (@adamciucludmila) on

Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează aproximativ unul din o mie de copii, dar Ludmila zice că „Dragostea nu numără cromozomii”.

Sursă: Instagram

Primii care au dat startul celei de-a doua ediții a campaniei, au fost membrii familiei: „În primul rând toți am încălțat ciorapi noi și diferiți. Apoi am adus oghealul ca să fie fundalul mai frumos și 3 frumușei s-au pus pe sofa unde lumina bate mai bine”.

Din anul 2008, Ziua Mondială a Sindromului Down este recunoscută și de Organizația Mondială a Sănătății, iar din noiembrie 2011, Organizația Națiunilor Unite a adoptat rezoluția ce stabilește data de 21 martie Ziua Mondială a Sindromului Down.