Există punctul G? Este, probabil, una dintre cele mai aprinse dezbateri în ceea ce privește anatomia femeilor. Unele femei nu vor avea niciodată un orgasm prin intermediul punctului G, în timp ce unele femei obțin plăcere exclusiv din acest tip de stimulare. În continuare îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre punctul G.

Există punctul G?

Sexologul și autoarea cărții Come As You Are, Emily Nagoski, spune în documentarul despre sex The Principles of Pleasure (Principiile plăcerii) că stimularea punctului G în timpul sexului este de fapt doar stimularea clitorisului dintr-un alt unghi.  Nu este un punct, ci o zonă care aparține rețelei clitoridiene.

Sexologa cliniciană Megwyn White explică pentru portalul Mashable că punctul G este situat la cinci sau șase centimetri în interiorul vaginului, lângă burtă. Cu toate acestea, există o mulțime de concepții greșite conform cărora clitorisul este situat doar în exteriorul vaginului, când cea mai mare parte a acestuia este de fapt localizat în interior.

Clitorisul este alcătuit din țesut erectil și se mărește atunci când este excitat, la fel ca un penis. Pentru că este intern, femeile nu sunt conștiente de erecțiile clitoridiene. Deoareceeste alcătuit din țesut erectil, are nevoie de stimulare în același mod în care ar face-o un penis, cu excepția faptului că este intern și deseori trebuie stimulat indirect din diverse unghiuri. Așadar, atunci când atingi punctul G, de fapt  stimulezi rețeaua clitoridiană.

Cum să stimulezi punctul G

În primul rând ar trebui să-ți cunoști propriul corp. Masturbarea te va ajuta să descoperi punctele cele mai sensibile și astfel vei ști ce îți dorești de la partener.  Pentru a stimula cel mai bine punctul G, este important să știi exact unde se află ( partea superioară a vaginului, spre partea de jos a buricului).

Punctul G poate fi stimulat în mai multe moduri. Una dintre cele mai cunoscute modalități de stimulare a punctului G este mișcarea degetelor atunci când faci semn cuiva să vină lângă tine, care oferă o stimulare directă și repetitivă. Poți realiza acest lucru introducând numărul de degete ales de tine în vagin îndoind degetele ca în imaginea de mai jos.

O altă modalitate de stimulare este aplicarea presiunii directe asupra punctului G, fie că este vorba de un penis, de degete sau de o jucărie sexuală.

Cum să obții un orgasm prin stimularea punctului G?

Un orgasm poate fi obținut în mai multe moduri, prin sex cu penetrare, cu ajutorul degetelor sau folosind jucării sexuale. Totuși corpurile noastre și preferințele  sexuale sunt diferite, poate fi nevoie de multă experimentare și de câteva încercări pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Încearcă mai multe poziții sexuale pentru a o identifica pe cea care îți stimulează punctul G. Sexologii recomandă două poziții: femeia deasupra și spooning.

 

 

 

 

Distribuie articolul: