În perioada menstruației multe femei se confruntă cu crampe îngrozitor de dureroase. Acestea sunt neplăcute și ne împiedică să ne îndeplinim sarcinile zilnice.  Dar de ce apar crampele menstruale și ce am putea face pentru a le ameliora?

De ce apar crampele menstruale?

Dacă ovulul nu este fecundat, uterul se va contracta pentru a-și elimina mucoasa. Acesta primește mesajul de a începe să se desprindă de la substanțele chimice din organism numite prostaglandine, dar contracțiile musculare pe care acestea le declanșează pot duce la crampe pe care Medical News Today le aseamănă cu durerile de travaliu. Nivelurile mai ridicate de prostaglandine din organism pot duce la crampe mai severe, dar crampele pot fi declanșate și de alte afecțiuni medicale, inclusiv endometrioza, boala inflamatorie pelvină sau fibroamele uterine.

Cine suferă de crampe menstruale?

Dacă ai avut prima menstruație la o vârstă foarte fragedă, de exemplu, la 11 ani sau mai puțin, ai, de asemenea, mai multe șanse să suferi de menstruații dureroase. Perioadele care implică sângerări abundente tind, de asemenea, să provoace dureri mai mari, iar femeile care nu au născut niciodată sunt, de asemenea, mai predispuse să îndure crampele menstruale.

Cum poți preveni crampele menstruale?

Anumite modificări ale stilului de viață pot reduce posibilitatea de a avea crampe menstruale sau cel puțin pot diminua durerea. Printre acestea se numără practicarea a 30 de minute de exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână.

Anumite modificări ale dietei pot fi, de asemenea, benefice, cum ar fi creșterea cantității de fructe și legume pe care le consumi și reducerea consumului de grăsimi, sare, zahăr, cofeină și alcool. Reducerea nivelului de stres va fi, de asemenea, de ajutor, încercă exerciții de respirație, yoga sau meditație, dar fă acest lucru în mod regulat.

Cum poți trata crampele menstruale?

În timp ce medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene , cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, pot ajuta la reducerea  durerii, este posibil ca acestea să nu fie suficiente. În cazurile în care crampele menstruale sunt foarte severe, medicul îți poate prescrie pilule contraceptive pentru a preveni ovulația. Alte tipuri de contraceptive, cum ar fi plasturile, inele vaginale și injecții pot ajuta, de asemenea, la diminuarea crampelor. Ar trebui să vorbești cu ginecologul tău pentru a găsi metoda potrivită pentru mine.

Se recomandă să faci băi calde și să bei ceai de mușețel.  Suplimentele pe bază de plante, inclusiv lavanda, feniculul și ghimbirul, pot avea, de asemenea, unele beneficii.