Pe măsură ce ne lăsăm cuprinşi tot mai mult de spiritul sărbătorilor, târgurile organizate în marile pieţe din România şi în Europa ne umplu şi mai mult sufletele de bucurie, scrie click.ro.

Târgul de la Craiova, pe locul 2 în Europa

Celebrul târg de Crăciun din Craiova (foto) este clasat pe locul al doilea în topul celor mai bune Târguri de Crăciun din Europa. În acest an, tema principală este povestea „Frumoasa şi Bestia‟. Târgul aduce evenimente în locuri diferite din oraș: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi (Piața Frații Buzești), Piaţa Shakespeare, Casa Băniei, zona Fântânii Doljana. Moş Crăciun va fi şi el prezent în Piaţa Buzeşti. Mai mult, în fiecare weekend, până pe 5 ianuarie, vor avea loc mai multe concerte.

În Braşov a fost decorat cel mai înalt brad de Crăciun

Brașovul a devenit de-a lungul timpului un oraș multicultural în care locuiesc laolaltă români, germani și maghiari. Acest aspect poate fi observant şi la târgul de Crăciun deschis în Piața Sfatului până pe 7 ianuarie. Ai ocazia să admiri şi să cumperi pentru cei dragi sau pentru casa ta multe produse locale unicat, deosebite, dar şi preparate culinare – toate realizate de producători, artizani, meşteşugari locali. Şi în acest an, atracţia rămâne bradul de Crăciun care are 30 de metri înălţime şi o greutate de 17 tone, fiind cel mai înalt brad natural împodobit în centrul unui oraş din România.

La Sibiu, te aşteaptă o roată panoramică şi panioar

Asezat la poalele Munţilor Făgăraş, Sibiul este un oraş impresionant, în special pentru turişti. Pe lângă cei 120 de expozanţi şi artizaniinternaţionali din Italia, Israel, Ungaria, în Piaţa Mare, poţi admira zecile de mii de luminiţe, te poţi urca în roata panoramică de 22 de metri sau poţi patina pe patinoarul de 600 de metri pătraţi. Copiii sunt aşteptaţi la Atelierul lui Moş Crăciun şi în Santa’s Land din Piaţa Mică, cu un carusel, trenuleţ şi sania virtuală a Moşului.

Feeria Crăciunului a cuprins Viena

Târgul din Rovinj te îndrăgosteşte de Croaţia

Ambianţa vechiului oraş croat Rovinj este amplificată de sărbătorile de iarnă, când se deschide târgul de Crăciun. Până pe 4 ianuarie este mai sigur ca în nicio altă perioadă din an să te îndrăgostești de peninsula în formă de inimă a Istriei. Atracția sa pitorească este incontestabilă. Păşeşte pe străzile sale pietruite în timp ce explorezi orașul vechi încântător sau faci o plimbare de-a lungul portului său. Deși este puţin probabil să ningă aici, cu temperaturi maxime medii de 11°C, vei găsi bucurie festivă în piețele sale de Crăciun, unde poți gusta delicatese locale, admira meșteșuguri artizanale, cumpăra suveniruri şi vedea spectacole şi concerte.

Proiecţii laser şi patinoare, la târgul din Budapesta

Până la începutul anului, atmosfera de Crăciun cuprinde şi Budapesta, capitala Ungariei. Aici este organizat un târg apreciat pentru patinoarele și luminile sale de sărbătoare din Piața Vorosmarty și Bazilica. Piața Vorosmarty este chiar în inima orașului și este cea mai veche piață de Crăciun din Budapesta. Aici vei găsi o mulțime de tarabe cu preparate culinare, magazine de artizanat și concerte gratuite. Bazilica are toate cele de mai sus, dar şi proiecții laser și un patinoar care se întinde în jurul unui pom de Crăciun impresionant.

Apreciat pentru patinoarele și jucăriile tradiționale, târgul din Viena, Austria, strălucește de luminițe până pe 26 decembrie. Străzile înzăpezite sunt cuprinse de lumina ce se revarsă din palatele vaste. Ţurțurii atârnă pe clădirile grandioase, habsburgice. Băuturile aburinde din cafenele, castanele prăjite și covrigii proaspăt copți te îmbie să zăboveşti pentru a te bucura mai mult de un oraș cuprins de atmosfera festivă a sărbătorilor. Nenumărate piețe de Crăciun se întind pe străzile înguste, cu tarabe pline de jucării din lemn și produse artizanale.

Cele mai mari concerte în aer liber sunt la Praga

Praga frumoasă ca o carte poștală este perfectă pentru sezonul sărbătorilor. Cadrul este magnific: pe de o parte, turlele gemene din secolul al XIV-lea ale Bisericii Maicii Domnului, iar pe de alta, celebrul ceas astronomic din secolul al XV-lea. Între acestea se află un tărâm strălucitor de bucurie de Crăciun. Aici, au loc multe concerte în aer liber şi tot aici găseşti cadouri pentru cei dragi, inclusiv sticlă mată, suflată manual. Preparatele de sezon reprezintă şi ele o atracţie: cârnați la grătar, clătite proaspete, turte cu usturoi și brânză, celebrul vin roşu cu mirodenii, numit svarak. Mirosul său de scorțișoară umple întreaga Piață a Orașului Vechi.

 

Distribuie articolul: