Europa are multe orașe frumoase care te așteaptă. Te întrebi care sunt cele mai bune destinații din Europa de Est de vizitat într-un week-end prelungit de în 3-4 zile?

Praga

Toți știu că Praga este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa în care poți merge pentru un weekend! Capitala cehă oferă într-adevăr un centru istoric frumos și bine conservat, care poate fi vizitat ușor pe jos, precum și diverse monumente, biserici, muzee etc.

Praga este, de asemenea, o destinație romantică în Europa! Cu străzile sale pietruite, grădinile și priveliștile sale frumoase, este un loc minunat pentru a petrece un weekend romantic în Europa, fără a sparge banca!

În Praga, poți:

  • face o plimbare în centrul său medieval
  • traversa faimosul Pod Charles și statuile sale
  • vizita diferitele clădiri care alcătuiesc castelul său
  • descoperi vechiul cartier evreiesc, cu superba sa sinagogă
  • să te plimbi de-a lungul râului, etc.

Budapesta

Mai mare decât Praga, Budapesta oferă o față mai puțin intimă (practic, mai puține străzi pietruite și pietonale), dar te va ține ocupat pentru un weekend prelungit într-o capitală europeană. Poți, desigur, să te plimbi de-a lungul Dunării sau să faci o plimbare cu barca, dar poți urca și pe dealul Buda pentru a descoperi cartierul vechi și a admira priveliștea orașului. Printre celebrele monumente de vizitat, te așteaptă Parlamentul, sinagoga (printre cele mai mari din Europa) și bazilica Sfântul Ștefan. totodată, în cele 3 zile petrecute în Budapesta, vei avea ocazia să te bucuri și de faimoasele băi termale pe care le oferă capitala Ungariei.

Cracovi

Polonia nu este neapărat țara la care te gândești cel mai mult atunci când te întrebi unde să mergi în Europa pentru un weekend sau trei zile. Cu toate acestea, această țară mare, cu 40 de milioane de locuitori, are câteva orașe care merită vizitate, ideale pentru o excursie de 2 sau 3 zile și ideale pentru cei care călătoresc cu buget redus.