Aceste alimente sănătoase pentru intestine sunt ușor de adăugat în dieta ta, perfecte pentru a face mici schimbări cu impact major asupra sănătății, așa cum explică nutriționiștii!

1. Alimentele fermentate

Printre cele mai cunoscute alimente sănătoase pentru intestine sunt cele fermentate. Acestea sunt varză murată, chefirul, castraveţii muraţi. Conțin probiotice, care sunt bacterii prietenoase, excelente pentru sănătatea intestinală. Acestea luptă împotriva bacteriilor rele atunci când sunt prea multe, ajutându-te să te simți mai bine atunci când ești bolnav.

2. Avocado

Nu este doar o tendință alimentară. Avocado este plin de elemente nutritive benefice pentru intestine. Este o sursă de grăsimi bune şi fibre. Cercetările efectuate de Universitatea din Illinois au descoperit, de asemenea, că persoanele care au mâncat un avocado în fiecare zi au avut o varietate mai mare de bacterii la nivelul microbiomului intestinal, care ajută la descompunerea fibrelor și la sprijinirea sănătății intestinale.

3. Sparanghel

Şi sparanghelul este bogat în fibre cu efect prebiotic. Este combustibilul pentru ca bacteriile probiotice să se hrănească. De asemenea, constituie o sursă bună de vitamina K, un element nutritiv esențial pentru intestine, deoarece optimizează bacteriile bune, reducând în același timp numărul de bacterii care pot provoca boli, cum ar fi Aeromonas și E. coli. . Vitamina K ajută și la coagularea sângelui și la sănătatea oaselor, dezvăluie cercetările de la Spitalul Saint Luke din Missouri, SUA.

4. Ovăz

Terciul de ovăz poate fi o opţiune perfectă pentru micul dejun, dar şi ca gustare gustoasă. Ovăzul se numără printre cele mai bune alimente bogate în proteine și cu conținut scăzut de calorii. Este unul dintre cele mai bune alimente care susțin digestia, deoarece aduce un plus de fibre solubile, şi sănătatea intestinală prin creșterea nivelului de bacterii bune din intestin.

5. Ghimbir

Este adăugat în ceaiuri, sucuri sau smoothie din motive întemeiate. Proprietățile sale antiinflamatoare și antivomitive sunt renumite. Gimbirul stimulează producția de enzime digestive și este un laxativ natural. Prin reducerea inflamației din intestin, absorbim mai multe elemente nutritive esențiale din alimentele pe care le consumăm, îmbunătățind astfel sănătatea generală.