Nu e nicio ruşine să te îmbraci din second hand sau outlet, poate nu știai, dar foarte multe vedete și stiliști de la noi se îmbracă de la astfel de magazine și reușesc să creeze look-uri superbe. Pe lângă faptul că vei economisi o groază de bani, s-ar putea să pui mâna pe adevărate comori care se ascund prin mormanele de haine și cel mai important, contribui și tu la protejarea planetei de poluarea textilă.

Ți-am pregătit un top câteva outlet-uri și second hand-uri din Chișinău, unde poți găsi haine stilate, de calitate și la prețuri mai avantajoase.

Azart Outlet

Este unul dintre cele mai cunoscute outlet-uri de la noi. Aici vei găsi o gamă largă de haine și încălțăminte. Apropo, dacă ești în căutarea unei rochii cu paiete, atunci aici cu siguranță o vei găsi.

Strada Mitropolit Varlaam 63, Chișinău 2001

Strada Tiraspol 5, Chișinău 2001

Strada Ion Creangă 49/5, Chișinău 2064

Restul adresele  le gasești pe pagina de facebook sau Instagram.

Navali Outlet

În acest magazin ai ocazia să găsești haine stilate și la prețuri pentru diferite buzunare.

Adresa: str. Ismail 84

Armandio

În Armandio vei găsi o gamă destul de largă de haine, mai ales rochii pentru seri speciale, la prețuri destul de avantajoase.

Adrese: str. Liviu Deleanu 1/3

bd Ștefan cel Mare 126a

n.c.outlet

Acesta este un magazin online, care ne promite haine de la branduri originale. Îi găsești pe pagina lor de instagram: N.C.Outlet

Zoutlet

Îmbrăcăminte/încălțăminte/accesorii la prețuri accesibile pentru toată familia.

Adrese: str. Decebal 80/1 Zoutlet Premium

str. Ismail 88

str. Ceucari 2/3

str. Mircea cel Bătrân 28/4

Zbrands

Îmbrăcăminte/încălțăminte/accesorii/genți de la branduri renumite din întreaga lume.

Adrese: str. Columna 122

str. Tricolorului 35

str. M. Dosoftei 112

CC Jumbo but.395

Să trecem și la piețele second hand.

Piața Lokomotiv 

Acesta este, cred, cea mai cunoscută piață de second de la noi. Se află peste podul de la Gara feroviară și este imensă. Aici vei găsi o mulțime de haine. Multe dintre ele sunt aduse de oameni de la ei de acasă, dar desigur sunt și comercianți cu haine de peste hotare. Un mare avantaj al acestei pieți este că aici poți negocia. Vei găsi de la haine și încălțăminte, la bijuterii și suvenire.

Piața de la Flacăra

La această piață pe lângă haine vei găsi fructe sau șuruburi și alte multe chestii tehnice. Aici ai ocazia, prin mormanele de haine, să găsești adevărate comori. Important este să ai răbdare și să știi să te târguiești bine.

Înainte să privești sceptic aceste opțiuni, vezi ce avantaje ai dacă cumperi haine la mâna a doua:

1. E ieftin

Acesta este cel mai important motiv pentru care este avantajos să faci cumpărături la second-hand. Haine sau accesorii, pentru care trebuie să scoți o mulțime de bani în magazinele de brand, în cele de la second hand le găsești la preț simbolic.

2. E ecologic

Societatea noastră e bazată pe consumerism. Astfel că industria textilă e atât de bine dezvoltată încât zilnic ajung la gunoi mii de tone de haine. De ce să contribui și tu la poluarea planetei, când poți reutiliza?

3. Magazinele second hand sunt adevărate comori

Dacă ai răbdare și timp suficient să răscolești prin grămezile imense de haine, poți găsi haine care nu se deosebesc cu nimic de cele din colecțiile marilor case de modă. Astfel, cu puțină imaginație, și bun gust poți să-ți creezi un outfit cu care vei atrage toate privirile. O demonstrează chiar și stiliștii și persoanele publice de la noi.

Succes la cumpărături! 

Distribuie articolul: