Unele alegeri pe care le faci în materie de machiaj te pot face să pari mult mai matură decât eşti. Chiar dacă poate că nu ai atins nici 30 de ani, unele greșeli aparent minore îţi ruinează aspectul. Prea mult fond de ten sau într-o culoare prea deschisă, fard de pleoape în nuanţe nepotrivite sau corector aplicat greşit sunt doar câteva.

123rf.com

1. Fond de ten prea deschis

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, tenul tău îşi pierde culoarea şi devine mai pal. De aceea, regula de a potrivi perfect nuanţa fondului de ten cu cea a pielii tale nu este o idee prea bună. Te va îmbătrâni şi mai tare. Prin urmare, este indicat să alegi un fond de ten cu un ton mai închis decât pielea ta, scrie eva.ro

2. Corector în straturi

Prea mult corector aplicat în zona ochilor se poate acumula în interiorul ridurilor, ceea ce nu face altceva decât să le accentueze şi să te facă să pari îmbătrânită. În locul unui corector clasic, foloseşte unul fluid, cu pensulă. Aplică numai în jumătatea interioară a ochilor, pentru a acoperi zonele întunecate. Pensula moale te ajută să aplici difuz o cantitate foarte mică, ceea ce îţi iluminează privirea, fără să accentueze ridurile.

eva.ro

3. Prea mult ruj

Rujul aplicat din tub direct pe buze, prin mişcarea aceea clasică pe care o cunoaştem cu toţii pare să fie o tactică total greşită, odată ce ai trecut de 30 de ani. Rujul în exces se întinde foarte uşor, mai ales că odată cu vârsta buzele nu mai sunt la fel de ferme şi de bine definite. Pentru a aplica corect rujul, în special pe cel în culori tari, foloseşte o pensulă pe care să o înmoi în ruj, aplică în centrul fiecărei buze, apoi întinde cu grijă către colţuri.

4. Blush-ul aplicat greşit

Aplicarea blush-ului din zona gurii, către urechi, pe limita exterioară a mandibulei, chiar şi în cantităţi foarte mici, amplifică lipsa de fermitate a pielii care apare odată cu vârsta. Un truc instant care îţi face obrajii să pară mai ridicaţi este să aplici blush nu direct pe pomeţi, ci puţin mai sus.

5. Sprâncenele prea accentuate

Dacă obişnuieşti să îţi defineşti sprâncenele, accentuarea exagerată a acestora te îmbătrâneşte instant, pe lângă faptul că poţi arăta penibil. Cauza principală poate fi folosirea unui creion de definire prea moale, care lasă prea multă substanţă.Alege un creion special conceput pentru sprâncene, care este mai tare şi te lasă să defineşti fără să încarce.

csid.ro

6. Tenul încărcat

Fondul de ten cremă, cu putere mare de acoperire, conţine mai multă pudră pigment, ceea ce îţi încarcă pielea şi te face să pari mai bătrână. Alege-le pe cele lichide, iar dacă ai tenul uscat, foloseşte o cremă hidratantă ca bază de machiaj.

7. Nuanţele de fard pământii

Culoarea fardului de pleoape poate avea efecte senzaţionale asupra privirii tale. Dar dacă nu le alegi corect, vei arăta obosită şi bătrână. Nuanţele deschise de maro, brun, dar şi cele care au un pigment roşu destul de puternic accentuează paloarea şi fac privirea să pară obosită.

elle.ro

Sursa: eva.ro

Distribuie articolul: