În luna august e cea mai mare forfotă pentru copii. Toți se pregătesc de un nou an școlar care iată-iată se apropie și copiii numără lucrurile care nu au reușit să le facă în timpul vacanței de vară. Să vedem ce încă trebuie neapărat de realizat până la sfârșit de vacanță. 

Să finalizeze tema pentru acasă

Profesorii oferă teme pentru acasă și pe timp de vară, de obicei, mai mult e vorba de lecturarea unei liste de cărți. Dacă copilul mereu amâna lectura, e timpul să-i amintiți de acest fapt și să-l motivați să finalizeze cât mai curând. Aceasta va fi și un plus, pentru că treptat se va deprinde cu sarcinile de la școală.

Să pregătească lista cu cele necesare pentru școală

Pentru început, spuneți copilului ca el să pregătească toată lista cu cele necesare, ulterior trebuie să o revizuiți împreună. El trebuie să argumenteze fiecare poziție, de ce are nevoie de acel obiect. Astfel, veți deprinde copilul să „procure” doar cele necesare și să nu aibă pierderi financiare.

Părinții tot trebuie să se gândească la lista de cumpărături. Dacă copilul va avea grijă de anumite rechizite, atunci părinții vor avea grijă de haine, încălțăminte și o formă școlară (în dependență de caz desigur).

Sursă: mel.fm

Să facă o plimbare prin pădure

Acum e perioada când puteți organiza picnicuri cu familia. Găsiți o zi când puteți face o escapadă în pădure, alături de membrii familiei. Organizați o zi cu aventuri, puteți face frigărui, juca volei, realiza fotografii comune pentru a avea amintiri cât mai vii. Cu siguranță când se va răci, vă va fi dor de aceste momente unice.

Să facă o plimbare cu bicicleta

Suntem în perioada când a fi eco, înseamnă a fi în trend. Dacă copiii își doresc emoții vii la sfârșit de vacanță, puteți să-i îndemnați să facă o mini călătorie cu prietenii, utilizând transportul eco – bicicleta. În caz că aveți copii mai mici, mergeți cu ei. Pe lângă emoții, veți practica și sportul, ceea ce mereu va fi un beneficiu.

Sursă: mel.fm

Să petreacă o zi fără internet

Ținând cont că acum copiii devin tot mai dependenți de tot ce înseamnă internet, încercați să-i provocați să petreacă o zi fără el. Amintiți-i de jocurile vechi, jocurile de masă alături de membrii familiei. Puteți să-i povestiți despre jocurile copilăriei voastre.

Să încerce ceva nou

Dacă toată vara a fost lipsită de experimente, atunci încă nu e târziu să o faceți. Permiteți-i să facă ceva neobișnuit, pentru care i se va memora vara. O idee ar fi să vizioneze filme în aer liber, încercați să improvizați o mini cinema acasă, poate chiar cu prietenii. Lăsați-l să meargă într-o locație undeva va admira apusul și va petrece timpul frumos. Apropo, ați putea să vă amintiți dacă copiii v-au rugat ceva mai deosebit, poate să vă ajute la procesul de gătit. E timpul să le oferiți o șansă.

Sursă: mel.fm