Zahărul este dăunător pentru aspectul și sănătatea dinților, iar îndulcitorii artificiali au uneori mai multe calorii decât zahărul rafinat obișnuit. Pentru ca renunțarea la zahăr să nu devină o tragedie, vă sugerăm să treceți la îndulcitori naturali.

Stafide

Stafidele sunt bogate în antioxidanți și fibre și pot fi un înlocuitor excelent pentru zahărul din produse de patiserie. Încercați să le adăugați în loc de zahăr, de exemplu, în cupcake-uri, după ce ați măcinat stafidele într-un blender.

Miere

Mulțumim albinelor pentru acest produs incredibil de dulce, dar foarte sănătos. Amestecați o lingură de miere în ceai negru și savurați aroma florilor de luncă și beneficiile antioxidanților. În plus, mierea mobilizează apărarea organismului, ajută la creșterea imunității și la vindecarea răcelilor.

Scorțișoara

Condimentează-ți cafeaua de dimineață cu scorțișoară și vei simți nu numai o explozie de energie, dar și nu vei mai avea nevoie de zahăr. Acest condiment nu numai că adaugă gust picant, ci și un gust subtil dulce și, în plus, îmbunătățește imunitatea și elimină excesul de calorii.

Grapefruit

O mulțime de vitamina C, un gust neobișnuit, ușor amar și o culoare strălucitoare – grapefruitul are totul pentru a înlocui siropurile din cocktailuri cu sucul său proaspăt.

Piureu de banane

Piureul de banane va arăta grozav în produsele de panificație. Va adăuga o aromă tropicală dulce chiflelor și brioșelor și va înlocui zahărul. Da, cel mai probabil brioșele nu vor fi la fel de pufoase, dar pe de altă parte, talia nu va avea de suferit.

Sursă: marieclaire.ru