Ți-ai propus să-ți îmbunătățești abilitățile de gătit și ai de gând să reorganizezi bucătăria de la zero sau treci curând la casă nouă și ai nevoie de întreg arsenalul de electrocasnice, dar pe lângă aragazuri, plite cu gaz sa electrice, frigidere, nu știi care sunt cu adevărat utile, achiziția cărora chiar să merite banii? 

Specialiștii magazinului GrandShop Moldova ți-au pregătit o listă cu aparatele de bucătărie esențiale. Au fost selectate doar dispozitive cu adevărat utile și cele care pot fi utilizate într-o varietate de moduri, în special cele care sunt cel mai puțin probabil să rămână neutilizate luni sau chiar ani întregi. Cu alte cuvinte, lista de produse pentru bucătărie esențiale de mai jos le conține pe cele cu adevărat utile.

Mașina de spălat vase – aliatul tuturor gospodinelor

Cu siguranță, măcar o singură dată ai trecut prin stresul chiuvetei arhipline cu vase murdare, rămase de la o cină târzie sau de la o petrecere alături de cei dragi. Probabil, ai trecut prin toate fazele mâniei, până când ai pus mâna pe burete și te-ai apucat să speli fiecare vas în parte. De ce să treci prin așa chinuri? Acum ai oportunitatea de a apela la confortul utilizării unei mașini de spălat vase. Inventată încă în 1887 de Josephine Cochrane, aceasta a devenit un must have pentru fiecare gospodărie. Pentru a alege una potrivită necesităților și dorințelor tale, poți oricând apela la specialiștii online magazinului GrandShop care te vor ajuta să alegi din gama largă de produse de electrocasnice mari pe cea de care ai nevoie cu adevărat.

Tocător electric multifuncțional 

Cea mai puțin plăcută și chiar cea mai aventuroasă parte a pregătirii unei rețete simple sau sofisticate este că trebuie să toci ingredientele. De câte ori ai fost rănit încercând să tai ceapa Julienne la fel de repede ca un bucătar profesionist? Tocătoarele electrice te pot ajuta să economisești timp și să reduci riscul de accidente în bucătărie, dar pentru a fi cu adevărat utile, trebuie să alegi unul cu o putere cât mai mare, între 400 și 600 W. Modelele multifuncționale îți permit să le folosești și pentru a amesteca sosuri sau pentru a bate diverse creme, așa că fii atent la specificațiile produsului atunci când îl achiziționezi.

Hota de bucătărie

Dacă vrei o bucătărie frumoasă și curată, vei avea nevoie și de o hotă, pentru că inevitabil te vei confrunta cu mirosuri neplăcute în urma gătitului, iar în timp – chiar cu mucegai și igrasie pe pereți și în spațiile mai greu accesibile pentru curățenia permanentă.

Hotele de bucătărie sunt aparate electrocasnice, care au devenit în timp produse nelipsite din nicio bucătărie, fie că acolo se gătește mult sau puțin. O hotă bună îți va oferi o serie de avantaje și beneficii odată ce ai pus-o în funcțiune.

În primul rând, după cum am spus, elimină gazele, fumul și mirosurile neplăcute din bucătărie. Pentru ca mirosurile să nu se îmbibe în haine, mobilier, scaune etc. păstrează hota pornită pe tot parcusul procesului de gătire.

În al doilea rând, elimină umezeala provocată de condens, lucru care ar putea afecta mobila, faianța și pereții casei.

Mixer cu bol

Pentru rețetele care-ți cer albușuri de ou bine bătute, cel mai util se dovedește a fi mixerul cu bol cu capacitate mare, de aproximativ două kilograme. E drept că ai putea folosi un mixer manual, dar cel cu bol integrat te scutește de efortul de a ține recipientul cu cealaltă mână, permițându-ți să adaugi alte ingrediente în spuma de albușuri. Recomandarea noastră este să alegi un aparat cu accesorii pentru frământare, ca să-l poți folosi și când vrei să faci pâine de casă.

Cuptor cu microunde

Se vehiculează că mâncarea încălzită sau chiar gătită la cuptorul cu microunde nu e cea mai sănătoasă alegere, însă cu toții am trecut prin momente în care fie ne grăbeam să ajungem undeva, fie nu voiam să așteptăm prea mult până va fi gata mâncarea. Un cuptor cu microunde este esențial pentru astfel de momente: îți salvează timp, iar tu nu te vei stresa de fiecare dată când ai chef de o cină rapidă. Poți opta și pentru cuptoare electrice cu funcțiile unui cuptor cu microunde, însă recomandarea noastră este să le achiziționezi aparte. Separat acestea îți fac mult mai bine treaba, în dependență de funcțiile avute.

Achiziționarea electrocasnicelor este o responsabilitate destul de mare, astfel te sfătuim să îți setezi toate dorințele și necesitățile și să consulți specialiști care te pot ghida în alegerea lor corectă. Echipa GrandShop este mereu dispusă să îți ofere suport și sfaturi ori de câte ori ai nevoie. Contactează-ne cu încredere 078 311 411.