Topul celor mai căutați muzicanți în Google, pe perioada ultimei luni, pare să combine preferințele diferitelor grupuri de vârstă. În articolul de mai jos găsești o analiză a preferințelor muzicale ale moldovenilor, făcută de cei de la SEOLITTE – agenție de marketing online și anume despre ce interpreți sau trupe au atras atenția moldovenilor în ultima perioadă, precum și câteva din piesele mai recente/populare ale acestora.

1. Rapperul rus Morgenshtern, o personalitate mondenă controversată, este arhicunoscut în rândul tinerelor generații. Potrivit statisticilor YouTube, moldovenii preferă să asculte pe repeat piesele lui Morgenstern, fiind unele dintre cele mai audiate de pe platformă, iar fragmente muzicale scrise de el sunt recognoscibile datorită TikTok sau reel-urilor de pe Instagram. Chiar și cei care nu îl ascultă frecvent, recunosc ritmurile piesei „Cadillac”, de exemplu. Ultimele sale melodii de succes sunt „PABLO” și „NOMINALO”.

2. O altă poziție în top este ocupată de Miyagi & Andy Panda, un duo rus de hip-hoperi din orașul Vladikavkaz. Din creațiile lor, ultimele piese populare sunt „Where are you” și „Оттепель”. Albumul YAMAKASI, lansat în 2020, este printre cele mai ascultate din toată cariera duetului și include alte câteva hituri cunoscute – „Utopia” și „Там ревели горы”.

3. Adil Oralbekulî cu numele scenic Scriptonite (din 2018 membru al grupei Skryptonite) se regăsește, de asemenea, printre preferințele moldovenilor, cu piese ca „КПСП”, „Веселей”, „Чистый”. Acesta a devenit cunoscut în 2013, odată cu lansarea videoclipului pentru piesa „VBVVCTND”, iar un an și jumătate mai târziu, și-a lansat albumul de debut „Дом с нормальными явлениями”, devenit unul dintre cele mai de succes albume rap rusești din 2015.

4. Încheie topul preferințelor conaționalilor noștri interpretul Mikhail Krug, în anii 1990, a câștigat faima ca „regele chanson-ului” și unul dintre principalii poeți sociali ai erei sale. Arhicunoscut pentru piese ca „Золотые купола” sau „Владимирский централ”, interpretul ocupă un loc bine meritat în topul preferințelor din țara noastră.

Foto: popkult.org

Sursă foto: popkult.org

 

Aceasta este alegerea muzicală a conaționalilor noștri pentru iulie, 2021 – se pare că mai degrabă ne-a interesat muzica controversată, chansonul și mai puțin melodiile clasice sau la pian.