Sectorul turismului oferă tot mai multe locuri de muncă în România. Efectele pandemiei se estompează, iar numărul turiștilor crește de la un an la altul. Iată câteva joburi în turism atractive în România pentru care merită să aplici.

Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și persoanele cu experiență în domenii legate de sectorul turismului găsesc mai ușor locuri de muncă în acest sector la începutul primăverii. Se redeschid pensiuni și hoteluri, terase și restaurante, patronii din zona litoralului încep să se pregătească pentru noul sezon de vară care va începe cu data de 1 mai.

Turismul, prognoze optimiste pentru 2024

În fiecare an, industria turismului din România este în topul domeniilor care oferă cele mai multe locuri de muncă, după retail, sectorul serviciilor sau industria alimentară.

În 2023, numărul turiștilor a crescut în România, iar aceștia au cheltuit peste 2,2 miliarde de lei pe serviciile din hoteluri și restaurante. De asemenea, numărul turiștilor străini a fost în creștere cu 26% și va continua să crească și în acest an. Turismul, chiar dacă nu este punctul forte al României, rămâne un sector dinamic și ofertant, care generează zeci de mii de locuri de muncă, mai ales în sezonul cald.

Cele mai avantajoase joburi în turism în România

Manager de hotel

Candidații cu experiență în gestionarea și conducerea unui hotel sau pensiune se pot orienta către ofertele pentru manageri de hotel care vor apărea mai ales în zona litoralului. Dacă ești tentat să te stabilești în România și ai experiența necesară pentru acest post, poți căuta locuri de muncă în Constanța în domeniul turismului. Postul de manager de hotel se numără printre cele mai bine plătite din industria turistică și îți oferă șansa să îți consolidezi cariera.

Consultant în turism

Este una dintre cele mai plăcute meserii din industrie și se adresează deopotrivă agenților de turism cu experiență, dar și tinerilor care sunt interesați de acest domeniu. Dacă ești pasionat de călătorii și un bun organizator, dacă știi mai multe limbi străine și lucrezi cu ușurință pe calculator, îți poți căuta un job de agent sau consultant în turism în România. Nu este nevoie să cauți în orașele mari, astfel de joburi apar și în orașele mai mici din provincie, aflate mai aproape de Republica Moldova. Poți găsi locuri de muncă în Dorohoi sau locuri de muncă în Vaslui la agențiile de turism care organizează excursii, sejururi și călătorii pentru clienții din regiune.

Stewardesă

Un alt job atractiv pentru tinere este cel de stewardesă, având în vedere că România are 16 aeroporturi internaționale, dintre care cele din Iași, Bacău și Suceava sunt cele mai apropiate de Republica Moldova. Jobul de stewardesă vine cu multe beneficii și este o adevărată rampă de lansare pentru o tânără ambițioasă, pasionată de călătorii. Iar salariul și avantajele financiare suplimentare nu sunt de neglijat. Un astfel de job te ajută să te dezvolți la nivel personal, să cunoști îndeaproape oportunitățile din domeniu, să aprofundezi cel puțin două limbi de circulație internațională și să descoperi lumea!

Distribuie articolul: