Vara și relaxarea restricțiilor impuse de pandemia COVID-19 s-au lăsat mult așteptate de noi pentru a putea profita din plin de momentele frumoase petrecute alături de cei dragi. La noi în țară sunt multe localuri faine unde îți poți petrece serile răcoroase de vară și zilele caniculare din weekend. Am adunat top 10 restaurante unde poți să te odihnești cu întreaga familie sau să ai parte de o dulce revedere, la un pahar de vin autohton, cu cineva cu care nu te-ai văzut de foarte mult timp.

La Bădiș

Acest restaurant ne servește cu mâncare și băutură tradițională moldovenească deja de 20 de ani. Ne impresionează papilele gustative cu exploziile gastronomice ce combină tradiționalul și modernul. Restaurantul se află pe traseul Chișinău-Ungheni, km 32, acolo unde putem admira locurile pitorești ale Moldovei.

Salat

Este o rețea de restaurante care pot fi vizitate în cinci orașe din Republica Moldova: Chișinău, Ungheni, Soroca, Bălți și Căușeni. Localul oferă o varietate de mâncăruri colectate din diferite colțuri ale lumii, care reprezintă bucătăria națională a diferitor țări. În acest restaurant putem găsi atât o zonă mai liniștită cât și zona de distracții pentru copii care la sigur va fi apreciată de cei mici.

Fisher Club

Se află în Raionul Strășeni, s. Greblești. Acest loc este potrivit pentru iubitorii de pescuit și delectat cu pește! Dispune de locuri echipate pentru pescuit și odihnă, pergole, grătare și, desigur, o mare diversitate de preparate din pește. În timp ce iubitorii de pescuit stau pe malul iazului și sunt atenți la fiecare mișcare a undiței, gurmanzii pot degusta delicatesele bucătăriei europene, iar copiii se pot juca liber în natură.

Epoca de piatră

Acest local are o locație deosebit de interesantă, se află în beciurile Brănești lângă mănăstirea Orheiul Vechi și au 75 de km de tuneluri subterane, la 68 m sub suprafață. Aici poți veni să te răcorești în grota rece și să servești vinurile premiate internațional, servite alături de bucate tradiționale moldovenești.

Oliva

Acest local, ca și restul, este potrivit pentru gurmanzi, specializat în bucătăria mediteraneană, la sigur veți găsi ceva pe placul fiecărui membru al familiei. Ceea ce deosebește acest restaurant este că aici se pregătește un tip deosebit de pasta – pasta fresca. Ea este preparată pe loc și se consumă în aceeași zi, nu este uscată și apoi servită. Acest restaurant poate fi găsit în sectorul Botanica, Râșcani și în Centrul orașului precum și în Bălți.

Grotta Pub

Este un local care te teleportează literalmente în Italia. Aici poți gusta din bucate autentice italienești, acompaniindu-le cu o halbă de bere rece în zilele caniculare de vară. La fel, aici poți găsi mâncarea preferată a întregii familii, îndeosebi a copiilor: pizza, paste, burgeri, cartofi, deserturi autentice precum tiramisu și nu doar. Ceea ce deosebește acest local de restul unde se servește mâncare italiană este: pizza romana. Aluatul pentru blatul de pizza romana se plămădește timp de 36 de ore! Ea nu este rotundă, așa cum ne-am obișnuit noi să vedem o pizza, ci ovală. Adresa localului: Veronica Micle 2A.

Restaurantul Aproape

Este unul dintre cele mai recente localuri deschise în Chișinău. Aici vei găsi un meniu deosebit plin de arome și savoare. Are o terasă amenajată potrivită pentru mesele servite în familie într-un cadru intim și liniștit, unde vei găsi bucate începând cu un mic dejun, prânz și cină romantică. Locația restaurantului: str. Dimo 1.

Mangal

Se deosebește printr-un design interior rafinat, clasic combinat cu note moderne. Aici poți veni să mănânci delicatese din bucătăria europeană, preponderent din cea caucaziană, împreună cu un pahar de vin delicat în gust și arome și să asculți muzică live. Este potrivit pentru mesele liniștite alături de toți membrii familiei. Adresa: str.Arborilor 17/2.

Roata Vremii

Este un restaurant-muzeu deosebit, care este „leagănul istoriei și culturii Moldovei”. Aici poți nu doar gusta din bucatele moldovenești, dar poți și să te teleportezi în diferite vremuri prin care a trecut țara noastră și să inspiri mirosul istoriei. Fiecare cameră a restaurantului oglindește etape sau momente importante din istoria noastră. Atât adulții, cât și copiii vor fi încântați să cunoască mai multe despre Moldova și să descopere diferite elemente tradiționale aproape pierdute în timp. Acest locușor istoric se află pe str. Hristo Botev nr.8.

Park Avenue

Locația acestui restaurant dăruiește farmec bucatelor servite. Propune un meniu divers începând de la salate, supe, sushi și terminând cu deserturi, bucate servite în timp ce admiri o panoramă frumoasă a parcului, a lacului și a copacilor mândri ce veghează pașii persoanelor ce se plimbă prin parcul Valea Trandafirilor. Locația: strada Decebal 6/1.