Cafea aromată, desert savuros, o seară tomnatică, lumina felinarelor și atmosfera plăcută e garantată. Cred că toamna serile sunt altfel, dar și zilele tot, acest anotimp trebuie savurat la maxim pentru soarele cu dinți ziua și lumina romantică a felinarelor seara. Pentru o plăcere maximă morală, dar și fizică, vă propunem un top realizat din 10 localuri din Chișinău, unde puteți savura o cafea delicioasă și desert uimitor. 

FOLK’s Croissants

După cum v-ați dat bine seama din denumirea localului, el se slăvește pentru varietatea de croissants. Folk’s vă oferă alegerea dintre umpluturi sărate și dulci. Astfel, fiecare gourmand își va găsi sufletul pereche în forma unui croissant. Pentru o seară și mai plăcută, puteți apela la varietatea de băuturi calde, care apropo au un aspect deosebit, fără să mai vorbim de gust! Serile aici sunt dintr-o altă realitate, liniștite, fără grabă și extrem de plăcute.

Foto: Instagram

Caramel

Este o patiserie din centrul Chișinăului. Aici puteți savura un ceai sau o cafea cu desertul preferat, dar puteți realiza o comandă de torturi sau alte deserturi pentru diverse evenimente. Și aici e o atmosferă liniștită, mai ales când sunt foarte puțini oameni. Culorile pastelate, dar aprinse în același timp, creează o atmosferă autentică și te simți ca într-o poveste.

Foto: Instagram

Granier

Aici cred că cuvintele sunt de prisos. Patiseria Granier deja este îndrăgită de către toți pentru plăcintele călduțe scoase din cuptor și foietajele cu fructe. Uneori nici măcar nu găsești o masă liberă în localurile lor, iar asta spune mult. Asortimentul de ceaiuri naturale vă va încălzi pe timp ploios, iar deserturile – în momente melancolice.

Foto: Instagram

Crème de la crème

Ei se definesc drept cel mai european local din Chișinău. Ținând cont de amplasare, cu adevărat îți pare că ești în altă țară și totul pare atât de inofensiv, frumos și într-o oarecare măsură miraculos. Personalul amabil vă va ajuta să alegeți o poziție din meniul divers și vă va deservi cu plăcere. Deseerturile, sunt și ele variate, dacă aveți posibilitatea, trebuie să le încercați pe toate!

Dolce Parma

Este o patiserie italiană, care folosește exclusiv ciocolată italiană în deserturile sale. Pe lângă faptul că puteți servi o cafea în local, Dolce Parma vă poate ajuta să obțineți un deliciu pentru evenimentul dvs. Apropo, istoria acestei patiserii începe chiar dintr-un oraș italian. Plus la toate, această patiserie oferă și rețete personalizate, pe care în Chișinău nu le veți găsi.

Foto: Instagram

Naringi

O rețea deja destul de populară la noi, mai ales când e vorba de fotografiile „cozy” din localurile lor. Culorile pastelate își îndeplinesc rolul de minune, iar cafeaua cu deserturile sunt mai gustoase în așa atmosferă.

Foto: Instagram

Tucano Coffee

Da, da, nici aici nu e nevoie de multe cuvinte! Este o rețea destul de „bătrână”, dar la fel de populară. Varietatea de cafea te uimește, exact ca și localurile răspândite prin Chișinău. Deși ei mențin aceeași idee de design, totuși, fiecare loc are ceva specific, al lui. Aici tot puteți găsi câteva deserturi unice și extrem de gustoase.

Foto: Instagram

KEKS

Acest local este cunoscut pentru păpănașii și pancake-urile rumenite, servite cu mai multe „sosuri”. Pe lângă deserturi, localul vă oferă și un meniu de bază: burgere, kinoa bowl, cartofi, salate etc. Vă puteți convinge că au un meniu variat.

Foto: Instagram

Delice D’ange

Dacă vă doriți o dimineață la Paris, iar pe geam aveți o privire spre Chișinău, nu vă rămâne decât repejor să ajungeți aici. „Feels like home”, este motto-ul acestui local, cred că are o legătură cu faptul că anume aici vin tare des multe familii, în special în weekend. Toate copturile se realizează pe loc, respectiv, ei vă vor întâmpina cu delicii proaspete, abia scoase din cuptor.

Sursă: Instagram

Panna Cotta

O altă patiserie care oferă posibilitatea de a savura și nu doar în local, cât și de a comandă deserturile preferate pentru o masă festivă. Panna Cotta oferă des și diferite promoții pentru clienții săi, despre care vorbesc pe paginile sale de pe social media. Are o amplasare comodă, fiind localizată în centrul capitalei.

Foto: Instagram