După voluntari, și antreprenorii încercă să ajute cadrele medicale și sistemul de sănătate prin servicii gratuite sau donații. Este și exemplul celor din compania „Rogob” care vin cu o donație de 100 de mii de lei pentru spitalul „Toma Ciorbă”. Astăzi, antreprenorii de la „Granier” au servit lucrătorii de la urgență cu prânzuri, iar serviciul „iTaxi” oferă călătorii gratuite pentru medici, fapt care le-ar facilita deplasările la spitale. Antreprenorii îndeamnă și alți agenți economici să le urmeze exemplul, menționează AGORA.md.

Donația de 100 de mii de lei a companie Rogob vine în contextul luptei cu epidemia de COVID-19 cu care se confruntă R. Moldova.

În contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, cu care se confruntă la moment Republica Moldova, compania „Rogob”,…

Publiée par Rogob sur Lundi 16 mars 2020

,,Este de datoria noastră să susținem instituțiile medicale, care se află pe prima linie în lupta cu virusul. Trebuie să înțelegem cu toții că e necesar să ne manifestăm solidar, căci numai împreună putem face față epidemiei și depăși consecințele sale nefaste”, susține directorul general al companiei, Igor Roșca.

De asemenea, antreprenorii de la Granier a servit lucrătorii medicali de la urgență cu prânzuri calde: „Ceea ce se întâmplă acum în țară, nu poate lăsa indiferent absolut pe nimeni. Medicii-salvatorii noștri, merită mai mult ca oricând toată recunoștința și suportul nostru. Azi am vizitat Spitalul de Urgență, unde am reușit să bucurăm doctorii de acolo cu un prânz cald, proaspăt și pregătit din ❤ pentru ei. Mulțumim Lilia Lozan și Dorina Arsene pentru suport și pentru oportunitatea de a fi alături de oamenii datorită cărora mai avem o șansă la viață”

Și antreprenorii de la serviciul iTaxi s-au dovedit a fi receptivi la necesitățile angajaților din sănătate, în aceste zile. Astfel, medicii care activează la spitalele „Toma Ciorbă”, la Spitalul Clinic Republican, la CNSMPU Spitalul de Urgență, pot beneficia de călătorii gratuite prin intermediul serviciului de taxi. Pentru aceasta, medicii trebuie să prezinte legitimația de angajat atunci când solicită mașina la spital.

„iTaxi anunță că, în contextul pandemic actual, în care sistemul medical este zi de zi sub o mai mare presiune și funcționează în permanență pentru siguranța locuitorilor Moldovei, pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de taxiuri, pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău”, declară Elena Agrici, CEO și co-fondator iTaxi.

Medicii pot beneficia de transport pe parcursul lunii martie, în raza orașului Chișinău, între orele 7:00 și 21:00. Operatorii de taxi examinează posibilitatea extinderii beneficiului. Cadrele medicale trebuie doar să apeleze numerele 14222, 14428 sau 14999. În momentul plasării comenzii telefonice, utilizatorii anunță codul unic asociat acestei gratuități, 1122. 

900 de taxiuri, #gratuit, în semn de solidaritate și respect, pentru cadrele medicale!În aceste zile, gândul ne este…

Publiée par itaxi.md sur Lundi 16 mars 2020

Totodată, antreprenorii vin cu apel și către oamenii de afaceri, îndemnându-i, în măsura posibilităților, să contribuie la susținerea eforturilor întreprinse de cadrele medicale în lupta cu epidemia COVID-19.

Sursa: AGORA

Citește și: Platformă de susținere a lucrătorilor medicali de la noi în lupta cu COVID-19: „Unii nu mănâncă câte 10 ore sau nu dorm câte 24”

Distribuie articolul: