Halloween-ul este un alt motiv de a petrece cu prietenii o seară interesantă. Pentru a avea o sărbătoare atmosferică, am pregătit o listă cu 10 filme tematice, unele mai haioase cu nuanțe de horror, altele cu adevărat înspăimântătoare. Pentru a face alegerea mai ușor, anexăm și trailer-ul. 

The Shining (1980)

Acest film deja a devenit unul clasic din categoria horror. Este bazat pe una dintre cărțile lui Stephen King și e destinat pentru persoanele dornice de senzații tari, pentru că este un film cu adevărat îngrozitor. Timp de mulți ani la rând, The Shining face parte din lista celor mai bune filme, care sunt la număr de 250, de pe site-ul IMDb.

Hocus Pocus (1993)

Este un film de comedie despre vrăjitoare. Acțiunea are loc în noaptea de Halloween. E vorba despre surorile Sanderson, care de fapt sunt trei vrăjitoare ucise în secolul al XVII-lea. Rolurile principale sunt interpretate de fermecătoarele Bette Midler, Sarah Jessica Parker și Katie Najimi.

Scream (1996)

Un film exemplar, cu o atmosferă grozavă într-un mic oraș american. Chiar dacă sunteți greu de speriat, veți tremura de frică la unele momente.

Sleepy Hollow (1997)

Un film de groază gotic, foarte atmosferic despre călărețul fără cap, interpretat de tânărul Johnny Depp, în regia lui Tim Burton. Credem că acesta este un combo grozav de urmărit în ajunul Zilei tuturor sfinților.

The Blair Witch Project (1999)

Un film de groază cu buget redus care a devenit senzație în acele timpuri. Este filmat în întregime cu camere de amator în stil documentar, ceea ce face ca tot ce se întâmplă să pară și mai înspăimântător. În același timp, filmul nu conține scene de violență, muzică copleșitoare sau efecte speciale – acest fapt a fost folosit în campania publicitară a filmului, conform căreia a fost editat din fragmente reale filmate de studenți dispăruți, ale căror camere au fost găsite în pădure. Dar chiar și acum, când știm că este un film regizat, este încă foarte înfricoșător de vizionat.

Paranormal Activity (2007)

O serie întreagă de filme a fost filmată despre acțiunile paranormale (au fost cinci în total), dar criticii consideră că primul este cel mai înspăimântător. La un moment dat, a făcut nu mai puțin zgomot decât filmul de groază menționat mai sus despre vrăjitoarea Blair – din nou, a fost ales un format de filmare foarte reușit. Această ecranizare, filmată cu camere de amatori, este regizată cu atenție sau totuși este o realitate?

Trick ‘r Treat (2007)

Un film de groază care combină patru povești de groază care au avut loc în ajunul Zilei tuturor sfinților într-un mic oraș american. Toate evenimentele sunt unite de o creatură ciudată Sam – fie un băiat, fie o entitate din altă lume în pijama portocalie și un sac pe cap.

What We Do in the Shadows (2014)

Un pseudo-documentar despre vampirii din Noua Zeelandă care încearcă să supraviețuiască în lumea modernă. În ajunul balului cel mare al „răului”, trei dintre ei au fost de acord, într-un format de interviu, să vorbească despre viața lor dificilă: ies din casă doar noaptea și sunt totuși obligați să-și ascundă propria persoană, despre noile tehnologii, care nu sunt la fel de ușor de manevrat când ai câteva sute de ani.

Crimson Peak (2015)

Acest film de groază a fost regizat de Guillermo del Toro și definește genul ca „melodramă gotică”. Merită să îl vizionezi cu prietenii – Tom Hiddleston este în rolul principal, uneori apare Charlie Hunnam în cadru, iar filmul în sine este teribil de frumos și nu prea înfricoșător.

Happy Death Day (2017)

Un film de comedie și de groază în același timp, care combină filmele clasice slasher și groundhog day. O opțiune bună dacă doriți să vizionați un film de groază și să nu vă speriați prea mult. În plus, umorul din film este la un nivel bun.

Sursă: glamour.ru