Îți place frigul? Te-ai întrebat vreodată cum e să trăiești într-un oraș unde mereu e frig? Or care ar fi cele mai reci orașe din lume? Azi, vă prezentăm un top 10 cele mai reci orașe de pe planetă. 

Topul a fost realizat de site-ul This is Italy.

  1. Orașul Astana din Kazahstan, -59C

Astana este capitala Kazahstanului, situată pe râul Ishim în nordul țării.

2. Ulan Bator, Mongolia, -49C

Cunoscută sub numele de „Țara cerului albastru”, Mongolia primește aproximativ 260 de zile de soare în fiecare an, dar nu mergeți în Mongolia așteptându-vă la o climă caldă.

 

3. Minsk, Belarus -40C

În Minsk, verile sunt confortabile și parțial însorite, iar iernile sunt lungi, înghețate, cu zăpadă, vânt și înnorat. Temperatura variază de obicei de la -7 C la -40 C!

4. Otawa, Canada -37C

Ottawa este capitala Canadei, în estul sudului Ontario, lângă orașul Montréal și granița cu SUA.

5. Helsinki, Finlanda -33C

Helsinki este capitala și cel mai mare oraș al Finlandei. Se află în regiunea Uusimaa, în sudul Finlandei, pe malul Golfului Finlandei. Helsinki are o populație de 642.045, o populație urbană de 1.231.595 și o populație metropolitană de peste 1,4 milioane.

6. București, România -32C

Bucureștiul, în sudul României, este capitala și centrul comercial al țării. Reperul său emblematic este clădirea masivă a guvernului Palatul Parlamentului, din epoca comunistă, care are 1.100 de camere.

7. Vilnius, Lituania -30C

Vilnius, capitala Lituaniei, este cunoscută pentru arhitectura sa barocă, văzută în special în orașul vechi medieval.

8. Tallinn, Estonia -30C

Tallinn, capitala Estoniei la Marea Baltică, este centrul cultural al țării. Își păstrează orașul vechi cu ziduri, care găzduiește cafenele și magazine, precum și Kiek in de Kök, un turn defensiv din secolul al XV-lea.

9. Nuuk, Groelanda -29.5C

Nuuk, capitala Groenlandei, este un oraș mic de pe coasta de sud-vest a țării. Sistemul său mare de fiorduri este cunoscut pentru cascade, balene cu cocoașă și aisberguri.

10. Varșovia, Polonia -29C

Varșovia este capitala Poloniei. Arhitectura sa foarte variată reflectă istoria lungă și agitată a orașului, de la biserici gotice și palate neoclasice la blocuri din epoca sovietică și zgârie-nori moderni.

 

 

Distribuie articolul: