În preajma Zilei Mondiale Hospice şi a Îngrijirilor Paliative, care este marcată în a doua sâmbătă a lunii octombrie, Fundația Hospice Angelus Moldova pregătește câteva activități interesante de colectare de fonduri.

Una dintre aceste activități este Ziua Ușilor Deschise care va avea loc în data de 9 octombrie, chiar în curtea Fundației. Voluntarii Hospice Angelus vor împărți materiale informative tuturor celor care vor să afle mai multe despre activitatea Fundației și despre îngrijirile paliative în general. Făcând o donație de doar 50 MDL, oamenii vor participa la o tombolă cu premii garantate: cărți, vinuri, ceaiuri din plante naturale și genți ECO cu logo-ul fundației.

Cei care vor să participe la tombola caritabilă și să cunoască mai bine echipa Fundației Hospice Angelus, sunt invitați, joi 9 octombrie, între orele 11.00 – 16.00 la sediul Fundației, str. Mihai Eminescu 42/2.

Toate serviciile medicale, sociale și psiho-emoționale sunt oferite absolut gratuit beneficiarilor de către personalul multidisciplinar al Fundației, iar pentru a acoperi o parte din cheltuieli Fundația organizează și o licitație online în perioada 20-21 octombrie.  În cadrul licitației vor fi expuse obiecte de artă, o vacanță la o vinărie din Europa și vinuri de colecție.  Regulamentul de participare, dar și catalogul loturilor propuse spre licitație sunt făcute public pe pagina de facebook a Organizației.

Ziua Mondială Hospice şi a Îngrijirilor Paliative este o zi de acţiune globală în sprijinul hospice-urilor şi îngrijirii paliative în lumea întreagă.

Anual, în R.Moldova au nevoie de îngrijri paliative circa 28 000 de pacienți. În fiecare an, circa 1000 de persoane își pierd viața din cauza cancerului doar în capitală. Fundația Hospice Angelus Moldova, înființată în anul 2000, are misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienților cu cancer şi alte maladii incurabile prin sprijin medical, social şi psiho-emoţional.

Distribuie articolul: