Dacă ţi-e poftă de un desert care se prepară rapid, în maximum 10 minute, această reţetă de tiramisu fără coacere este exact ceea ce căutai. Recomandăm să încerci și tu și să ne spui dacă îți place.

Ingrediente:

  • 225 ml frişcă
  • 225 grame cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
  • 70 de grame de zahăr
  • 1 linguriţă de extract sau esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de lichior Amaretto (opţional)
  • 450 ml de cafea neîndulcită, la temperatura camerei
  • 1 pachet cu pişcoturi de şampanie
  • Cacao (pentru a pudra prăjitura tiramisu)

Preparare:

  1.  Se amestecă zahărul cu frişca (foarte rece) şi esenţa sau extractul de vanilie.
  2.  Se adaugă crema mascarpone şi linguriţa de Amaretto şi se amestecă în continuare.
  3.  Se înmoaie pe rând pişcoturile în cafea rece (dar nu le ţine prea mult în lichid, altfel se vor rupe) şi se aşază un prim strat într-o tavă de 20*30 cm.
  4.  Întinde pe primul strat de pişcoturi jumătate din cantitatea de cremă, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă restul de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi.
  5.  Deasupra poţi pudra cu cacao sau poţi folosi ciocolată răzuită.
  6.  Lasă prăjitura tiramisu la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau, dacă te poţi abţine, peste noapte. În acest timp, toate aromele se vor întrepătrunde şi blatul va fi aromat şi însiropat.

Sursa: csid.ro