Astăzi nu am avut chef de rețete complicate, de altfel, ca de obicei! Am tot evitat să gătesc acest desert deoarece eram convinsă că o să-mi ia mult timp și că ar fi foarte complicat. M-am înșelat amarnic, iar după ce am descoperit rețeta unui bucătar-șef italian, Antonio Carluccio, căruia i se mai spunea și „nașul bucătăriei italiene”, mi-am zis că acu e acu și trebuie să încerc neapărat să prepar și eu un tiramisu, mai ales pentru că e vineri și merit un desert special după o săptămână de muncă.

Ingrediente:

 • 2 ouă proaspete – obligatoriu (vom separa gălbenușurile de albușuri)
 • 2 linguri de zahăr
 • 250 gr mascarpone
 • 200 ml cafea tare, fierbinte, cu zahăr (1 lingură poate fi suficient)
 • 1 linguriță de esență de rom (la dorință înlocuiți cu lichior de cafea sau cu esență de vanilie)
 • 12 pișcoturi (biscuiți degețele de damă)
 • pudră de cacao pentru decor
 • fructe, ciocolată, mentă (opțional)

Preparare:

 1. Mixăm doar gălbenușurile și zahărul, până acesta se topește și se îngroașă compoziția. Adăugăm mascarpone și mixăm până obținem o cremă omogenă.
 2. Separat mixăm albușurile, 30 de secunde la viteza cea mică, apoi mărim treptat vitezele, până obținem o spumă albă densă, care nu se scurge din vas dacă îl întoarceți invers.
 3. Combinăm crema de gălbenușuri și mascarpone cu spuma de albuș, amestecând atent, cu mișcări circulare, ca în video.
 4. Turnăm cafeaua fierbinte într-un vas potrivit, cu o lingură de zahăr (dacă nu ați făcut-o deja). Adăugăm esența de rom și amestecăm ușor. Luăm câte un pișcot și îl înmuiem în cafea. Atenție, acest biscuit este ca un burete care se îmbibă rapid cu lichid, iată de ce, ca să nu se facă bucăți, înmuiați rapid în cafea, pentru maxim 2 secunde și aranjați pișcoturile pe platoul ales. (Puteți aranja desertul și într-un pahar sau chiar într-un borcan pe care îl puteți apoi lua cu voi la job).
 5. Peste pișcoturi întindeți crema cu mascarpone de circa 1,5-2 cm grosime. Repetați procedeul aranjând al doilea rând de pișcoturi și apoi iarăși cremă. Eu am făcut tiramisu din trei straturi de pișcoturi și trei de cremă.
 6. Trecem la decor: cernem pudră de cacao pe toată suprafața prăjiturii și decorăm după plac cu fructe sau ciocolată.
 7. Desertul este gata. Îl dați pentru cel puțin 3 ore la frigider, dar ideal ar fi să stea la rece o noapte.

Pont: Dacă doriți puteți aranja fructe printre rânduri, cum ar fi rondele de banană, căpșune sau zmeură etc.

Citește și: Melci din clătite cu ciuperci, cașcaval și ouă. Preparatul-vedetă atât la masa festivă, cât și la micul dejun (Video)

Serviți celor dragi cu o ceașcă cafea amară, un pahar de suc de portocale și bucurați-vă de energie și bună dispoziție o zi întreagă! Să aveți poftă!

Pentru a urmări rețeta, pas cu pas, vedeți video de mai sus.

Încercați rețeta noastră, postați rezultatul pe rețelele sociale și dați-ne tag ca noi să putem face repost. Baftă!

Vezi și: Supă-cremă dietetică din ardei copți, roșii și busuioc. E atât de bună încât vrei să iei lingura cea mare! (Video)