Florile reprezintă întotdeauna o alegere sigură, dar și specială, pentru zile de naștere, aniversări, vizite sau alte exemple de momente speciale. O floare te poate scoate din impas, atunci când nu știi ce să oferi în dar.

Dacă ești în căutarea unor exemple de flori ceva mai speciale, astăzi vrem să îți oferim câteva sugestii de flori exotice pe care să le oferi în dar, atunci când vrei să faci o impresie bună.

Orhidee

Când vine vorba despre orhidee, ai mare noroc, deoarece ele sunt disponibile într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni. Dacă nu știai, există peste 25.000 de specii dintre care să alegi, deci pregătește-te să fii pus la încercare pentru a o găsi pe cea mai potrivită.

Aceste plante pot înflori pe tot parcursul anului, de mai multe ori. Culorile variază de la alb, până la galben, roz pal, roz fucsia, violet și chiar nuanțe precum albastru sau verde. Aspectul lor este unul elegant și rafinat, ceea ce le face o alegere perfectă pentru a fi oferite în dar atât unei persoane dragi, cât și într-un context ceva mai formal.

Cale

Membre ale familiei crinilor, calele impresionează prin eleganța și finețea pe care aspectul lor le denotă. Forma florilor este ceva mai atipică, dar ușor de plăcut. Calele sunt adesea alese pentru aranjamente, precum buchetele de mireasă, deoarece sunt rezistente și disponibile în culori variate, precum alb, roz, galben, violet și chiar și nuanțe apropiate de negru.

Poți oferi calele într-un buchet simplu și elegant, care va arăta excepțional într-o vază înaltă. Aceste flori pot fi oferite și la ghiveci, formă în care vor putea fi admirate o vreme îndelungată.

Plumeria

Cunoscute și sub denumirea de Frangipani, Plumeria sunt plante tropicale, originare din Hawaii, apreciate pentru florile lor mari, care au un parfum intens, greu de confundat. Culorile pot varia de la alb, până la roz, galben sau roșu, fiind adesea dispuse în degrade. Pot fi oferite în ghiveci, având o viață lungă și fiind ușor de îngrijit, chiar și de către cei mai puțin pricepuți.

Pasărea paradisului

Dacă vrei să impresionezi o persoană dragă și cauți cele mai exotice flori pe care le poți găsi, Pasărea paradisului reprezintă o alegere perfectă. Aceste flori sunt ușor de recunoscut datorită florilor mari, portocalii, care au o formă neobișnuită, ce se aseamănă cu o pasăre. Această denumire face trimitere și la păsările din Africa de Sud, care poartă același nume, de unde provine această floare.

Această plantă poate fi oferită atât în buchete, cât și în ghiveci. Pentru cea de-a doua variantă este bine să știi că tulpinile și frunzele pot ajunge la o înălțime de până la câțiva metri, deci asigură-te că persoana căreia i-o oferi are o casă încăpătoare.

Amarilis

O plantă ornamentală cu flori mari, bogate și colorate, Amarilis poate fi adesea găsită în ghivece sau plantată în grădini. Ea reprezintă și o alegere bună pentru buchete, deoarece are cozi lungi, care pot fi tăiate după preferințe.

 

Această plantă provine din Africa de Sud și este extrem de apreciată datorită aspectului rafinat și elegant, dar și pentru bulbii scumpi, care sunt destul de dificil de procurat. Nuanțele sunt variate, de galben, roz și roșu intens.

Anturium

Denumită și Floarea flamingo sau Limbă de foc, Anturium este o plantă din familia Araceelor, provenită în special din Costa Rica și Columbia. Poate fi ușor recunoscută după frunzele de un verde aprins și florile cu aspect exotic. Acestea au o singură petală, în formă de lance sau inimă, în nuanțe de roz sau roșu și un rahis de culoare galbenă.

Anturium sunt flori care pot fi oferite la orice ocazie, cel mai des în ghiveci, formă în care vor înflori pe tot parcursul anului, dacă primesc o îngrijire adecvată.

Combină florile

Plantele exotice pot avea prețuri ceva mai ridicate, ceea ce le face mai greu de procurat de către cei cu un buget mai redus. Dacă totuși dorești să impresionezi, poți opta pentru buchete sau aranjamente florale, în care să faci combinații de flori tropicale și flori obișnuite.

De exemplu, poți așeza o Pasărea paradisului în centrul unui buchet cu trandafiri galbeni, mimoze și frunze verzi de eucalipt sau poți opta pentru un mix de orhidee, cale și fire verzi.

Indiferent dacă mergi pe ceva exotic sau tradițional, florile reprezintă întotdeauna un dar potrivit pentru o ocazie specială.

 

Distribuie articolul: