În 2013, opinia publică a fost bulversată de ceasul rău prin care a trecut Galina Ghimbatov - o fată de 18 ani, care și-a văzut sfârșitul în mâinile concubinului mamei sale. Tânăra, elevă în clasa a XI-a la Hâncești, și-a pierdut viața fiind strangulată. An de an colegii și prietenii se adună pentru a comemora această pierdere. La fel au făcut-o și 4 ani mai târziu, într-o campanie socială împotriva violenței domestice.

ukiÎn memoria Galinei, mai mulți tineri de la Hâncești, în colaborare cu autoritățile publice locale, au organizat o campanie împotriva violenței, a cărui mesaj a fost transmis nu doar înspre localitățile din raion, cu îndemnul ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

Tineri care au cunoscut-o sau pur, simplii locuitori solidari cu victimele violenței domestice, alături de consilierul orășenesc Iurie Popa și primarul Alexandru Botnari s-au adunat în centrul Hânceștiului pentru a aprinde lumânări în memoria Galinei și a aduce din nou în vizor un exemplu tragic pentru întreaga societate.

Fotografiile de la eveniment au fost împărtășite pe pagina Hînceşteni, a website-ului de știri locale hn24.net.

În acest an, Galina ar fi avut 22 de ani…

Foto: Hînceşteni, captură video