Un grup de tineri din Cimișlia s-a mobilizat pentru a transmite un mesaj important în mediul online, în contextul pandemiei provocate de COVID-19. Cei implicați au filmat un video în care încurajează oamenii să poarte masca corect și să împiedice în acest fel răspândirea noului tip de Coronavirus. Ce le-a reușit, vezi în cele ce urmează.

Activiștii Centrului raional de tineret din Cimișlia s-au alăturat campaniei desfășurate pe social media #PoartăMascaCorect și au prezentat un scurt video în care arată că rezonează și ei cu acest hashtag devenit viral pe internet.

Aceast video a fost produs în cadrul proiectului „Campanii sociale vocale la nivel local”, implementat de Institutul pentru inițiative strategige  în cadrul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. 

Amintim că în cadrul mișcării online #PoartăMascaCorect continuă să participe mai multe persoane publice de la noi, care încurajează în acest fel oamenii să nu înceteze să poarte măștile de protecție și, cel mai important, să fie atenți la felul în care le poartă.

Lorena Bogza

Susțin campania #PoartăMascaCorect, lansată de OMS si Ministerul Sănătății pentru că doar împreună putem opri răspândirea COVID-19!!!

✅Masca trebuie să acopere gura și nasul. Purtăm mască în transportul public, centrele comerciale, spațiile închise, acolo unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de minim 1m.
✅ Evitați locurile aglomerate!
✅ Spălați-vă/dezinfectati-vă pe mâini!
✅ Respectați distanța!
Sanatate, dragi prieteni! 🤗

Vasile Advahov

Susțin campania #PoartăMascaCorect, lansată de OMS si Ministerul Sănătății pentru că doar împreună putem opri răspândirea COVID-19!!!

Rog prietenii mei din Facebook să se alăture, cu o fotografie purtand masca, corect aranjată pe față, și etichetând, mai departe, prieteni.

Și pentru ca îmi este un dor nebun de scena, sa cintam împreuna și sa avem posibilitatea sa ne reunim la evenimente frumoase, as vrea sa trecem cit mai repede peste aceasta pandemie și astfel îi provoc pe colegii mei din orchestra sa facă același lucru
✍️Masca trebuie să acopere nasul și gura!
✍️Purtăm mască în transportul public, centrele comerciale, spațiile închise, acolo unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de minim 1m.

Sanatate, dragi prieteni! 🤗

Corneliu Botgros

Susțin campania #poartămascacorect lansată de OMS ‼️
Poartă masca corect ca să te protejezi pe tine și pe cei din jur

Sursa foto & video: Instagram & Youtube