În condițiile răspândirii rapide a noului tip de coronavirus, cei fără adăpost ajung într-o situație critică. Nemaivorbind de lipsa unui acoperiș deasupra capului, astfel de oameni nu dispun de condițiile care ar putea favoriza existența lor. Grupul de inițiativă – Coliba Albsatră, au venit cu o soluție, iar mai multe detalii poți afla mai jos.

Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19. Grupul vine în sprijinul persoanelor care sunt lipsiți și de ultimul refugiu pe timp de pandemie: o casă. Pandemia pentru oamenii fără adăpost înseamnă nu numai un risc enorm pentru sănătate, dar și reducerea bruscă a posibilităților de a-și asigura minimul necesar – locurile publice și localurile s-au închis, serviciile de sprijin au fost suspendate.

Grupul de Inițiativă a lansat și o colectare de fonduri pentru a acoperi următoarele necesități ale oamenilor fără adăpost pe perioada pandemiei: Hrană, Apă potabilă, Produse de igienă, Medicamente de primă necesitate.

Mai multe detalii despre grupul de inițiativă găsiți pe pagina de Facebook. Pe această pagină periodic vor fi publicate și istoriile persoanelor fără adăpost.