Ducele de Edinburgh a decedat pe data 9 aprilie, la varsta de 90 de ani. Un judecător a decis ca testamentul Prințului Philip va rămâne în secret timp de cel puțin 90 de ani, pentru a proteja demnitatea Reginei Elisabeta a II-a și a altor membri ai familiei regale britanice.

Sir Andrew McFarlane, judecător la Înalta Curte de Justitie, nu a făcut nicio referire la conținutul testamentului, rezumându-se doar la data intrării în vigoare a documentului și la identitatea executorului. El a stabilit că peste 90 de ani va exista un proces privat în care va fi decisă desigilarea testamentului.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от The Royal Family (@theroyalfamily)

„Trebuie să întărim protecția acordată aspectelor private din viața acestor grupuri limitate de persoane pentru a păstra demnitatea suveranei și a membrilor apropiați ai familiei sale”, a adaugat judecătorul.

McFarlane, adică judecătorul a spus că audierea pentru cererea de sigilare a avut loc tot în format privat, în iulie, întrucât ar fi generat „o publicitate semnificativă care ar fi depășit scopul aplicării documentului”. 

Este o convenție veche de un secol că, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, să se solicite curții de justiție, să sigileze testamentul acestuia, notează Associated Press. Astfel, spre deosebire de majoritatea testamentelor pentru care este permis probatoriul, documentul lăsat de Prințul Philip nu va fi făcut public.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от The Royal Family (@theroyalfamily)


McFarlane este custodele unui seif care conține peste 30 de plicuri, fiecare cuprinzând testamentul sigilat al unui membru decedat din familia regală. 

Amintim, că prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 90 de ani, la Castelul Windsor. Cu cea mai adâncă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat decesul celui mai iubit soț.

Foto: spynews.ro

Philip avea si opt nepoți, printre care Prințul William și Prințul Harry, și numeroși strănepoți, printre care Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis (copiii ducilor de Cambridge), Archie, Lilibet Diana (copiii ducilor de Sussex) și August Philip, fiul Prințesei Eugenie.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: