The Unforgivable a fost lansat într-o versiune limitată pe 24 noiembrie 2021. Filmul pe care vi-l recomandăm astăzi este bazat pe miniseria britanică Unforgiven din 2009 scrisă de Sally Wainwright.

În română: De neiertat

Anul apariției: 2021

Regizoare: Nora Fingscheidt;

Actori: Sandra Bullock, Vincent D’Onofrio, Linda Emond, Emma Nelson, Viola Davis

Ruth Slater ( Sandra Bullock) este eliberată din închisoare după ce a ispășit douăzeci de ani pentru uciderea unui șerif care a venit să o evacueze din casă pe ea și pe sora ei, Katie, în vârstă de cinci ani. Ruth îşi creștea sora în casa copilăriei lor după moartea tatălui lor, mama fetelor decedând în timpul nașterii.

După eliberare, Ruth este prezentată ofițerului ei de eliberare condiționată Vince Cross. Obține două locuri de muncă simultane, toate în timp ce își caută sora mai mică. Katie, deşi locuiește cu familia ei adoptivă, abia dacă își amintește de Ruth.

Totuşi, părinții adoptivi ai lui Katie își fac griji de amintirile ei despre Ruth, precum și de faptul că ea ar putea fi cumva conștientă de eliberarea ei. Ei sunt de acord că au avut dreptate că au ascuns adevărul trecutului de Katie, pentru binele ei. În opinia lor, o soră care este un criminal condamnat, nu îi poate oferi nimic.

Într-o zi, Ruth se întoarce la fosta ei casă și este uimită să o vadă complet renovată. Ea îi întâlnește pe noii locuitori, John și Liz Ingram. John o invită pe Ruth înăuntru, dar se simte înțelegător față de ea, oferindu-i o plimbare până la stația de autobuz.

Ruth află că John este avocat și îi spune despre Katie, fapt pentru care bărbatul decide să o ajute.

Emily, sora mai mică adoptată a lui Katie, își aude părinții vorbind despre Ruth și descoperă scrisorile. Pe măsură ce le citește, Emily este profund emoționată de cuvintele lui Ruth. Emily se angajează să o contacteze pe Ruth și să aranjeze o întâlnire pentru a răspunde la întrebările pe care le-a citit în scrisori și, în cele din urmă, să îi ofere lui Ruth pacea pe care o caută cu disperare. La sfârșitul întâlnirii lor, Emily o informează pe Ruth că Katie va avea o repetiție la un auditoriu local mai târziu în acea zi.

Nu vă povestim cum se încheie filmul, însă dacă vă place acest gen, atunci cu siguranță o să vă placă.

Filmul ne arată cât de importante sunt relaţiile de familie, relaţia dintre două surori şi cât de important e să fim alături de cei dragi, indiferent de context.

Foto: Cinema Express

Autoare: Daniela Gorincioi