A ajuns întâmplător pe scenă, iar acum numără deja mai multe piese în care a fost implicat, opere din România unde a cântat, dar și scene internaționale de prestigiu. Din cauza lipsei banilor în anii de studenție la facultatea de Teologie, Florin Guzgă a fost nevoit să se întrețină din muzică, ca mai apoi să nu se poată despărți nici pentru o clipă de această mare pasiune. Îl vom putea admira pe 14-16 iunie la DescOperă!

De-a lungul carierei, acesta a avut concerte în cele mai mari orașe ale României, dar și în întreaga lume. Pentru a-l cunoaște mai bine pe cel mai apreciat tenor al operei ieşene, vă recomandăm să citiți interviul de mai jos!

„Am ajuns să fac muzică din dragoste pentru această minunată cale de a transmite emoție. Am iubit muzica de mic copil şi am avut mereu curiozitatea de a explora mai mult şi mai mult în acest domeniu. Mereu am fost susținut de familie în primul rând şi de toți cei apropiați”, declară tenorul.

„Am avut concerte acasă, în marile oraşe din România, cum sunt Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanța, Galați. Dar şi la Institutul Cultural Londra şi Théâtre du Capitole Toulouse Franța.

Colaborarea care mi-a deschis ușile spre succes a fost cea cu Opera din Iaşi. Aici am debutat pentru întâia dată cu rolul Ducele de Mantua din Opera Rigoletto de Giuseppe Verdi. A fost un început în plină forță, care mai apoi m-a propulsat către colaborări noi.

Până acum, am jucat în spectacolele Rigoletto şi La Traviata de G.Verdi; La Boheme şi Madama Butterfly de G. Puccini; Lucia di Lammermoor şi L’elisir d’amore de G. Donizetti.

Acum lucrez la rolul lui Vladimir Lenski din opera Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski”, mai povestește artistul român de operă.

Opera este un domeniu atât de frumos şi sunt atât de pasionat de el, încât nu pot vedea niciun aspect dificil. Încerc să mă bucur din plin de fiecare provocare. De dragul carierei, am sacrificat mult timp liber, pe care l-am dedicat studiului”, mai recunoaște Florin Guzgă.

Amintim că Florin Guzgă este unul dintre invitații speciali ai festivalului DescOPERĂ, care se va desfășura în perioada 14-16 iunie. Bilete și informații sunt disponibile la Casele Teatrului Național de Operă și Balet, Casele Filarmonicii, Casele Palatului Național, Info-point Butuceni și online pe www.iTiket.md.

Chișinăuienii vor fi asigurați cu transport la festivalul DescOPERĂ. Detalii AICI.

Toți cei care-și vor dori să petreacă 3 seri de neuitat în aer liber, 🏞 ascultând muzică clasică 🎼 în cadrul festivalului DescOperă, vor avea parte de transport tur-retur din Chișinău. Potrivit organizatorilor, pornirea va fi din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Prețul într-o singură direcție va costa 35 de lei.

 

Distribuie articolul: