În era digitală, regulile de dating s-au schimbat. Aplicațiile precum Bumble, Tinder au devenit populare și au schimbat modul în care facem cunoștință. Datorită acestor aplicații, poți alege să începi o conversație cu persoanele cu care ai aceleași interese și scopuri. Însă, nu uita că trebuie să fii atentă și să nu ai încredere într-o persoană necunoscută.

În timp ce încheiem 2022, Bumble se uită la cum vor arăta întâlnirile în 2023. Cum se pot pregăti persoanele singure pentru un nou an de întâlniri? Și la ce ar trebui să se aștepte?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, aplicația de dating Bumble a efectuat un sondaj printre utilizatorii săi, la care au participat peste 10.000 de persoane.

Iată la ce să vă așteptați în 2023

Preferințele fizice vor arăta diferit

 Mai mult de o treime dintre oameni (38%) acceptă să iasă cu o persoană care nu se încadrează în preferințele lor privind aspectul fizic, iar 63% pun accentul pe maturitatea emoțională.

Stabilirea limitelor

În secolul XXI, în sfârșit, am conștientizat că cea mai importantă relație pe care o ai e acea cu tine însuți. În sfârșit, femeile impun limite și aleg atent partenerul. Încă mai luptăm contra presiunii sociale, dar aceasta scade treptat și o femeie necăsătorită nu e atât de aspru judecată. Cu mici excepții, desigur. Datorită libertății și experienței erotice, fiecare știm ce ne dorim de la partener. Devenim mai selectivi și nu ne dorim să ne mulțumim cu puținul.

Conform sondajului, 52% dintre respondenți au impus mai multe limite în ultimul an, în funcție de nevoile lor emoționale (63%), intențiile lor, 59%, și de dorințele lor privind tipul relației (53%).

Echilibrul  dintre muncă și viața personală

Echilibrul dintre muncă, viață și relații va fi mai important pentru cei care se întâlnesc în 2023. Aproape jumătate (49%) dintre respondenți acordă prioritate echilibrului dintre muncă și viață, iar 13% nu se vor mai întâlni cu cineva care are un loc de muncă foarte solicitant. Acest lucru s-ar putea datora faptului că 52% dintre oameni își creează în mod activ mai mult spațiu pentru pauze și odihnă în viața lor, iar multora, 54%, le pasă mai mult de echilibrul dintre viața profesională și viața partenerului decât de statutul de carieră al partenerului.

Relațiile la distanță

Oamenii încă acordă prioritate călătoriilor. Acest lucru a devenit mai ușor, deoarece multe companii permit munca de la distanță – iar libertatea de a lucra de oriunde a permis persoanelor singure să ia în considerare mai serios relațiile la distanță. O treime sunt acum mai deschiși și nu exclud o relație la distanță.

Bărbații vor respinge stereotipurile 

Aproape 3 din 4 (74%) dintre bărbații de pe Bumble spun că și-au examinat comportamentul în ultimul an. Mai mult de jumătate (52%) contestă stereotipurile care sugerează că bărbații nu ar trebui să manifeste emoții, iar 38% vorbesc acum mai deschis despre cum se simt cu prietenii lor de sex masculin. 49% dintre bărbați fiind de acord că exluderea rolurilor de gen în întâlniri și relații este benefică și pentru ei.

Mulți oameni proaspăt singuri vor fi pe piață 

Pandemia de COVID a provocat multe despărțiri, iar acei oameni proaspăt singuri au revenit pe scena întâlnirilor. Mai mult de o treime (39%) dintre persoanele de pe Bumble au încheiat o căsnicie sau o relație serioasă în ultimii doi ani, iar 36% dintre acești oameni folosesc aplicațiile de dating pentru prima dată.

Discuțiile  sincere despre sex 

Sexul – și explorarea a ceea ce îți dorești de la viața ta sexuală – devine din ce în ce mai important pentru întâlniri. Puțin peste 40% abordează sexul și intimitatea într-un mod deschis, 53% spunând că este important să discute despre dorințele și nevoile sexuale la începutul unei relații. În plus, 20% dintre oameni spun că și-au explorat sexualitatea mai mult în ultimul an.

Venitul lunar nu va mai fi un subiect tabu

 28% dintre oameni spun că stabilesc limite financiare în ceea ce privește cheltuielile cauzate de întâlniri. Acestea devin, de asemenea, mai simple: 32% dintre oameni sunt mai puțin impresionați de primele întâlniri extrem de romantice, iar 57% dintre oameni sunt mai interesați de întâlnirile simple, fără extravaganță.

Analiza a fost efectuate de Bumble folosind sondaje interne în perioada 12 octombrie – 1 noiembrie 2022, cu un eșantion de 14.300 de utilizatori Bumble din întreaga lume .

 

Distribuie articolul: