Internetul și tehnologia ne-au schimbat modul de viață. Dacă vrem să citim, alegem o carte din biblioteca digitală, vorbim cu prietenii prin video call și ne cunoaștem jumătatea pe Tinder.

Aplicațiile de dating au schimbat modul prin care facem cunoștință și cum interacționăm. Care totuși sunt regulile de dating în epoca digitală?

Fii sincer

Pe o aplicație de dating, vrem să părem cei mai buni, cei mai sexy și cei mai originali. Însă, minciuna are picioare scurte. Cel mai bine e să-ți etalezi calitățile într-un mod amuzant și să scrii clar ce vrei de la viitorul partener. Alege o poză recentă și nemodificată. Vrei să fii iubit/ă pentru personalitatea ta. Demonstrează că ești sinceră, arătându-ți adevărata față.

Fii amabil

Pe internet, regulile de bun-simț nu se anulează. Fii amabil și răspunde decent și într-un timp rezonabil. Nu colecționa admiratori/admiratoare pentru a-ți satisface orgoliul. Dacă nu-ți place de cineva, spune-i într-un mod frumos, fără a te certa. Ai libertatea de a alege și de a refuza pe cineva.

Scrie prima/primul

Dacă ți-a plăcut de cineva, fă primul pas, astfel îi demonstrezi celuilalt că ești interesat și îți arăți dorința de a o/îl cunoaște mai bine. Trebuie să renunțăm la regula învechită că băiatul trebuie să facă primul pas.

Nu aborda tactica greu de cucerit

Ești pe un site de dating deoarece ești dispus/ă să cunoști pe cineva. Fii deschis/ă și abordează o atitudine care să atragă.

Fii discret

Internetul e un spațiu periculos. Fii atent/ă cu cine și ce vorbești. Nu scrie nimănui datele personale, precum adresa, numărul de telefoane, numele de pe site-urile de socializare de la primele mesaje. Cunoaște persoana și dacă vă placeți, puteți face schimb de numere de telefoane sau să distribuiți numele de pe rețelele de socializare.

Stabilește o întâlnire

Scopul e să ieși cu cineva și să petreceți o seară frumoasă împreună. Pentru a te simți în siguranță, alege locurile publice. A ieși cu cineva pe care nu-l cunoști poate fi înfricoșător. Știm că oamenii mint și poartă o mască, mai ales, pe siteu-rile de dating. Întâlnirile online sunt un risc, uneori merită să-ți învingi teama, alteori, rămâi dezamăgit. Totuși, riscând, poți să te îndrăgostești de cineva care te va face fericit/ă. Aplicațiile destinate întâlnirilor romantice sunt un tărâm al dezamăgirilor, fricilor, minciunii, ipocriziei, dar într-un colțișor poți găsi fericirea și iubirea.

Fiecare își plătește consumația

Ai avut curajul să programezi o întâlnire, ai curajul și să plătești pentru consumația ta. Femeia nu trebuie să-l lase pe bărbat să plătească pentru ea. La prima întâlnire, de abia vă cunoașteți. Unii bărbați consideră că dacă plătesc atunci trebuie recompensați. Ar fi bine să nu rămâi datoare și să îi demonstrezi că ești o femeie independentă, care se poate întreține.

Cine scrie după prima întâlnire și cât trebuie să aștepți?

Știți acea regulă care spune că băiatul trebuie să scrie peste 3 zile? E inutilă. Dacă ți-a plăcut băiatul/fata cu care ai petrecut câteva ore, atunci spune-i. Mesajele precum: ,,a fost distractiv; mulțumesc pentru o seară frumoasă” sunt drăguțe și binevenite. Însă, dacă ai simțit că nu vă potriviți, spune-i într-un mod direct, fără ocolișuri. După prima întâlnire, ne punem fireasca întrebare: I-am plăcut? Suntem anxioși și nerăbdători să aflăm răspunsul.

Distrează-te

Ești pe aplicațiile de dating pentru a te distra. Nu fi disperat/ă. Încearcă să cunoști oameni cât mai diverși, cu care să te împrietenești, să mergi la un spectacol, să cântați la un concert. Nu e garantat că vei găsi a doua jumătate, așa că nu te grăbi și nu insista. Acordă-ți timp, ieși la cât mai multe întâlniri și alege persoana potrivită pentru tine.

Menține-ți standardele

Vrei un partener grijuliu, fidel, inteligent, cu bun-simț? Nu renunța niciodată la principiile pe care le ai doar din cauza fricii de a rămâne singur/ă. Poate întâlnești oameni răi, egoiști și începi să crezi că nu vei găsi ceea ce-ți dorești. Dar dacă ai răbdare, crede-mă, vei reuși să ai o relație de vis, cu cineva care te merită și te apreciază.