Călătorie de șapte zile, două spectacole jucate, patru orașe vizitate și sute de emoții stârnite în rândul iubitorilor de teatru din România – acestea sunt câteva dintre obiectivele planificate de echipa Teatrului Alexie Mateevici (TAM) pentru perioada 12-19 iunie.

Datorită unui schimb cultural, “Micul Prinț”, în regia lui Mihai Țărnă, și “ARTA”, în regia lui Slava Sambriș și în interpretarea actorilor noștri, vor fi jucate pe scenele teatrelor românești.

Prin această activitate, demonstrăm încă o dată că arta este cea care unește, fortifică și creează noi relații culturale între cele două maluri ale Prutului. Actorii și spectacolele Teatrului AlexieMateevici contribuie la această conexiune emoțională și culturală.

Turneul este mai mult decât o serie de spectacole. Este o oportunitate minunată de a vedea cum arta poate șterge granițele și aduce oamenii împreună. Elena Frunze-Hatman, directoarea Teatrului Alexei Mateevici, a subliniat acest aspect:

“Realizăm aceste parteneriate culturale românești, care ne adună într-o Horă a unirii pe toți împreună, actori, regizori, spectatori, artiști de pe ambele maluri ale Prutului, iar hotarul se dizolvă și scena devine spațiul de manifestare a bucuriei de a fi împreună – artist, creație și spectator, trecut, prezent și viitor.”

Dragi prieteni, ne vedem pe scenele din România:

13 iunie: Începem la Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea, unde la ora 17:00 vom juca “Micul Prinț”. O poveste care ne duce într-o călătorie magică alături de micul explorator.
14 iunie: Rămânem la Teatrul Ariel, ora 18:00, de data aceasta ne vom bucura de “ARTĂ”. O piesă care ne va provoca să vedem lumea dintr-o perspectivă nouă.
15 iunie: Ne deplasăm la Teatrul I.D. Sârbu din Petroșani și la ora 11:00, “Micul Prinț” revine pe scenă, iar la 18:00, “ARTĂ”.
16 iunie: Turneul continuă la Teatrul de Artă din Deva, la ora 11:00, vom avea ultima întâlnire cu “Micul Prinț”, iar la 18:00, “ARTĂ”.

În ultima zi a călătoriei culturale, ne vedem la Teatrul de Vest Reșița, în cadrul Festivalului “New Wave TheatreFestival”, ediția a III-a, unde vom juca “ARTĂ”.

Veți avea parte de spectacole superbe și vom trăi împreună emoția unei colaborări autentice, într-o horă a unirii care transcende timpul și spațiul.

Va fi o experiență de neuitat, promitem! Ne vedem la teatru!

Distribuie articolul: