Teatrul „Alexei Mateevici” vă prezentă spectacole inedite din repertoriul său. Alege să petreci zilele frumos, dar și cu folos. Trăiește noi emoții alături de personajele de pe scenă. Începe vara cu Teatrul „Alexei Mateevici”, pentru că luna iunie începe la TAM cu minuni și povești frumoase!

1 Iunie, ora 12:00 – „JACK ȘI VREJUL DE FASOLE”

Miercuri, chiar pe data de 1 iunie, la ora 12:00, publicul este invitat să vadă un spectacol îndrăgit de mult de copiii curioși. Îi așteptăm pe cei mici alături de părinți, să se delecteze cu mult haz și voie bună la spectacolul JACK ȘI VREJUL DE FASOLE. Această poveste îl aduce în fața spectatorilor pe un copil curios și dornic să fie de folos familiei sale. Povestea micului Jack este una despre lupta dintre bine și rău, frumos și urât, fiind apreciată de sute de ani și publicată în numeroase variante. Curajul și dreptatea sunt motivele principale ale acestui basm, în care Jack, singura bucurie și nădejde a mamei, devine un adevărat erou, datorită calităților sale. Copiii au prilejul să o cunoască pe Zâna cea bună și să petreacă o oră magică în compania eroilor din poveste.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, îi invităm pe micii spectatori să se bucure de un atelier de origami, care va începe la ora 13:00, imediat după încheierea spectacolului. Copiii vor putea confecționa figurine, se vor bucura de o companie plăcută și vor învăța mai multe despre arta handmade.

Regie: Margareta Nazarchevici
Scenografie: Eugen Novicov
Coregrafie: Eugen Gârneța

În distribuție:

Dumitru Sârbu (Jack)
Ludmila Botnaru (Mama)
Mihaela Chiu (Zâna)
Nicolae Jelescu (Căpcăunul)
Margareta Nazarchevici (Bucătăreasa)

Durata spectacolului: 1 h

Pe 2 și 3 iunie, ora 12:00 – „FATA MORARULUI”

Joi și vineri, pe 2 și 3 iunie, ora 12:00, copiii sunt așteptați la spectacolul FATA MORARULUI, după motivele poveștii „Vârtelnița fermecată” de Frații Grimm. Această istorie le vorbește spectatorilor despre dreptate și adevăr, despre bunătate și minunile ei, dar și despre ce înseamnă să primești și să oferi o răsplată chiar și atunci când acest lucru nu-ți convine neapărat. Picii vor putea cunoaște un adevărat Împărat, dar și o Crăiță care are puteri fermecate și le va oferi o parte din magia sa!

În contextul sărbătorii copiilor, și la aceste două spectacole, micii spectatori se vor bucura de premii și surprize, participând la concursuri și fiind activi și curioși!

Regie: Margareta Nazarchevici
Dramatizare:
Sabina Balan

Distribuție:

Fata Morarului: Marcela Nistor
Crăița: Valentina Ostap
Împăratul: Ilie Nadelcu
Morarul: Valentin Munteanu

Durata spectacolului: 1h

Biletele pot fi rezervate la telefon sau pe adresa de mail a teatrului!

Bilete la spectacolul „Jack și vrejul de fasole”: https://iticket.md/event/jack-i-vrejul-de-fasole-edi-ie-special-de-1-iunie

Bilete la spectacolul „Fata Morarului”: https://iticket.md/event/fata-morarului

Rezervări bilete: 060 441 471

E-mail: teatrulpoetic@gmail.com

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: