Instituțiile teatrale din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării vin să ne facă tuturor mai ușoară și mai plăcută șederea acasă, și oferă acces gratuit online la o gamă largă de spectacole din propriile repertorii.

 

Teatrului Național „Mihai Eminescu” invită spectatorii să urmărească online următoarele piese de teatru: „Amorul dănțuie și feste joacă”; „Take, Ianke și Cadâr”; „Casa de pe graniță”; „Carnavalul”; „Livada de vișini”; „Joi sărbătoare”; „Pomul vieții”; „Casa Zoikăi”; „Cântec de leagăn”; „The Lucky Strike”; „Zgomote din culise”; „12 scaune”; „Casa mare”; „Aveți ceva de declarat?”; „Familia TOT”; ”Sfatul Țării”; „În ochii tăi fermecători” și „Steaua fără nume”.

De asemenea, pe pagina de Facebook a instituției sunt postate zilnic interviuri cu actorii și regizorii, astfel încât relația instituției cu publicul este una continuă.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” oferă zilnic posibilitatea vizionării a câte un spectacol din propriul repertor pe pagina de Facebook.

Teatrul Național „Eugene Ionesco” a lansat campania „Maratonul TEI online” în cadrul căruia oferă spre vizionare gratuită, zilnic, pe pagina de Facebook, spectacole din repertoriul instituției sau interviuri cu actorii și regizorii consacrați ai teatrului.

Teatrul Republican Muzical Dramatic „B. P. Hasdeu” din Cahul și  Teatrul „Alexei Mateevici” transmit ocazional pe pagina de Facebook spectacole din propriile repertorii.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți organizează periodic sesiuni live pe pagina de Facebook în care sunt prezentate spectacole din propriul repertoriu, dar și interviuri cu oamenii scenei.

Canalul de YouTube al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” și al Teatrului Dramatic de Stat „S ulițî Roz” Iurie Harmelin” a fost suplimentat în ultimele două săptămâni cu cele mai importante spectacole din repertoriile instituțiilor teatrale, astfel încât și vorbitorii de limbă rusă se pot bucura de teatru de acasă.

Distribuie articolul: