Tatiana Badan este la cârma Selemetului deja al 13-lea an și este unul dintre puținii primari fără apartenență politică. Acest lucru a motivat-o să fie în permanentă căutare de noi resurse externe pentru dezvoltarea localității, să se perfecționeze continuu și să dezvolte tradițiile într-un spirit modern. E una dintre femeile care schimbă Moldova.

„Funcția pe care o am, foarte responsabilă, mă obligă să depun foarte mult efort pentru a găsi cât mai multe soluții, proiecte, programe pentru dezvoltarea localității mele de baștină, Selemet. Cred că într-o anumită măsură îmi reușește, pentru că depun foarte mult efort și străduință. Mai mult decât atât, am o echipă foarte bună din instituțiile publice din localitatea noastră, în majoritate având femei la cârmă. Ei își doresc același lucru: să avem un sat frumos și prosper. Desigur mai sunt unele rezerve pe care am putea să le depășim. De fiecare dată mi-am dorit să găsesc alte posibilități pentru a contribui la proiectele de dezvoltare a localității”.

badan

„Un telefon performat sau prezența pe rețelele de socializare aduce un plusde valoare fiecărui conducător. Ești conectat mereu la ce se întâmplă și ai șansa să găsești mai multe oportunități și proiecte pentru autoritățile publice locale. Ești în pas cu viața și cu noutățile bune, ești conectat la bunele practici regionale și internaționale, din care avem zilnic de învățat. Comunic și cu familia astfel și tot prin rețelele de socializare am reușit să aducem mai multă vizibilitate localității Selemet și festivalului iProsop, care a avut deja două ediții și mulți turiști care l-au remarcat”.

badan-cu-andreea

„Partenerii Selemetului sunt mulți, printre care partenerii din Norvegia, diverse organizații sau chiar biserici care au venit în țara noastră din Europa sau Statele Unite. Am reușit să asigurăm cu apă potabilă o parte din sat și să dezvoltăm alte proiecte mici. De fiecare dată am pus în cap de listă transparența și rezonanța durabilă. Din 2005 avem o bază de date cu persoane din Selemet și la moment sunt în alte localități. Avem deja implementate mai multe proiecte în localitate cu contribuția băștinașilor migranți”.

„Cred că trebuie să acordăm mai multă atenție localităților noastre rurale, oamenilor de la sate. Odată ce acestea vor avea condiții mai bune și țara se va dezvolta mai bine”.