Încă mai suntem în sezonul în care ne bucurăm de dovlecei, iar dacă ești în căutarea unor noi modalități de a-i include în preparatele tale, încearcă această tartă delicioasă cu dovlecei și brânză. Nu vei regreta.

Ingrediente:

  • 350 grame de dovlecei mici, tăiți în felii pe lungime sau rondele
  • un pachet de 500 grame de foietaj congelat
  • 3 linguri de pesto din roșii uscate
  • 4 linguri cu felii de ardei bulgărești marinați (ardei care nu sunt iuți)
  • 50 grame de brânză cheddar rasă
  • puțin ulei de măsline
  • puțină făină

Preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul al 220 de grade Celsius.
  2. Așază feliile de dovlecel pe o tavă intinsă pentru copt, unge-le cu ulei pe ambele părți și asezonează.
  3. Bagă-le la cuptor și lasă-le timp de cinci minute, până când se rumenesc puțin.
  4. Întinde aluatul decongelat pe o baltul de lucru presărat cu puțină făină, apoi taie marginile pentru ca aluatul să aibă în jur de 30cm x 15cm.
  5. Așază aluatul pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei.
  6. Realizează o margine de aproximativ 2 cm de jur împrejurul aluatului.
  7. Unge marginile cu puțin ou bătut.
  8. Cu o furculiță, înțeapă baza aluatului, apoi întinde pesto-ul de roșii pe el.
  9. Adaugă feliile de dovlecei pe care să le aranjezi cu grijă pe baza aluatului, apoi presară uniform ardeii marinați deasupra.
  10. Presară brânza rasă.
  11. Pune tarta la cuptor și las-o la copt aproximativ 20 de minute, până când devine aurie.
  12. Taie în felii și servește firbinte cu o salată verde.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: