Realizarea deserturilor este un alt tip de artă. Artă frumoasă, gustoasă și artă care necesită răbdare. Tarta cu caramelă și ciocolată este desertul pentru adevărații amatori de dulce și frumos în același timp. Nu este cea mai simplă rețetă, dar cu siguranță merită să o încerci, gustul e de neuitat. Ingredientele sunt cele mai simple, iar din partea ta, trebuie doar răbdare și dorință. 

Ingrediente

Pentru bază

  • 160 g de făină
  • 120 g de unt
  • 60 g de zahă

Pentru caramelă

  • 200 g de zahăr
  • 120 g de frișcă (33%)

Pentru ganache

  • 200 g de ciocolată am folosit una neagră și una cu lapte)
  • circa 100 ml de frișcă

Mod de preparare

  1. Amestecă zahărul cu făina. Adaugă untul la temperatura camerei și amestecă cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau cu mâna. Trebuie să obții o textură sfărâmicioasă. Aranjează „aluatul” obținut într-o formă pentru copt și pune-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute. După ce a expirat timpul, scoate forma din frigider, treci cu furculița peste aluat și pune-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute.
  2. Pregătim caramela. Pune zahărul într-o cratiță cu fund cât mai gros (pentru a evita arderea zahărului), la foc mic. Așteaptă până acesta începe să se topească, deodată el se va topi la margini și treptat va trece spre mijloc. Nu amesteca! Când se topește cea mai mare parte din zahăr, începe să amesteci utilizând o spatulă de lemn. Când zahărul s-a topit totalmente, adaugă frișca (recomand să o încălziți preventiv, în caz contrar se vor elimina aburi fierbinți care pot provoca arsuri). După ce ai adăugat frișca, trebuie să amesteci continuu, până la omogenizarea caramelei. Apropo, cu cât mai mult o vei ține pe foc, cu atât mai densă ea va fi după răcire.

4. După ce ai scos blatul din rolă, lasă-l să se răcească complet. După care toarnă caramela peste el. Acum lasă forma pentru 20-30 de minute ca să se prindă bine caramela.

5. Pregătim ganache-ul. Topește ciocolata pe aburi și adaugă frișca. Amestecă până la omogenizare. Când masa a devenit uniformă și nu mai are cocoloașe, las-o să se răcească circa 5 minute.

6. Toarnă ciocolata peste caramelă și aranjeaz-o frumos. Pune tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Servește alături de cei dragi. Poftă bună!